//Verschil tussen Ziggo en KPN? Wij helpen om de verschillen te verduidelijken
verschil tussen Ziggo en KPN

Het verschil tussen Ziggo en KPN

Wat is het verschil tussen Ziggo en KPN als grootste aanbieders op gebied van TV, bellen en Internet in Nederland? Op basis van het onderzoek van de ProviderMonitor en op basis van het alles-in-1 pakket wat de grootste aanbieders aanbieden. Hier een overzicht met daarin de verschillen.

Verschil tussen Ziggo en KPN televisiekijken

Televisie

Ziggo
Je begint bij Ziggo meteen goed, omdat je het tv-kijken zo uitgebreid mogelijk kan maken en kunt uitbreiden zoals je zelf wilt! Welk abonnement je ook van Ziggo kiest, je kunt altijd je kabel-tv goed bekijken. Met perfecte beeldkwaliteit in maar liefst 25+ tv-zenders en met meer 40 radiozenders kun je al optimaal gaan genieten. Zoals Ziggo Sport zie je zelfs al in HD-kwaliteit.

Kies voor interactieve tv als je meer uit je tv wilt halen!
Wanneer je ervoor kiest om interactieve tv af te namen, dan ga je een enorme stap vooruit met het tv-kijken. Genieten van films en series on demand, gemiste programma’s tot 7 dagen terug bekijken. En je favoriete programma’s opnemen en live tv-kijken.

Voor het instapabonnement van Ziggo betaal je €47,50 per maand en heb je maar liefst 77 zenders, waarvan 36 in HD-kwaliteit.

Mediabox

Je ontvangt van Ziggo een Mediabox! Met dit kastje wordt je digitale en analoge tv doorgegeven en kun je programma’s via tv-gemist terugkijken. Wanneer je kiest voor een duurder pakket bij Ziggo vanaf €59,95, dan geeft Ziggo je vanaf 2018 een ‘Ziggo Mediabox’ in bruikleen. Met de Ziggo Mediabox kun je via ‘Replay TV’ de meeste programma’s terugkijken en kun je tot 4 zenders tegelijkertijd opnemen. Meer verschil tussen ziggo en kpn..


Voordelen Ziggo

  • Alle HBO series en- films vanaf 1 januari 2017 alleen nog via Ziggo bekijken, dit is nog niet mogelijk via andere aanbieders. Het HBO-pakket is gratis bij het duurste abonnement, en kost anders €11,95 per maand.
  • Je krijgt het Ziggo Sport (1 zender) gratis bij je abonnement terwijl je bij andere aanbieders hiervoor een extra pakket van €15,50 moet afnemen om zo als sportliefhebber hier ook gebruik van te kunnen maken.
  • Analoge radio, dit is zeer prettig voor de actieve radioluisteraar die in goede kwaliteit radio wil beluisteren.

Ziggo heeft als aandachtspunt het verbeteren van beeldhaperingen. Haperingen soms in het geluid tijdens het televisiekijken en het aantal tv-storingen. Ze werkt iedere dag eraan om voor in de toekomst hun diensten met betrekking tot tv kijken te optimaliseren en te verbeteren.

Meer over KPN

Als je bij KPN het tv en Internetpakket instap afneemt, dan kun je maar liefst 45 zenders in HD-kwaliteit bekijken en heb je in totaal 70 zenders voor €49,00 per maand. Je krijgt bij dit instappakket 1 HD-ontvanger, dit betekent dat je met één Televisie binnenshuis Tv kunt kijken. Als je meer HD-ontvangers nodig hebt, dan dien je het tv en Internet standaard af te nemen. Hier waar je 2 HD-ontvangers krijgt en ook het gratis opnemen pakket en een snellere internetverbinding. Voor elke extra HD-ontvanger die je wilt afnemen, omdat je bijvoorbeeld in huis meerdere Tv’s hebt dan moet je 5 euro per maand hier extra voor betalen om de HD-ontvanger te huren. Het Internet en tv-pakket 4K is al voor vele klanten beschikbaar, dit hangt af van de brandbreedte die op jouw adres beschikbaar is. Je kunt met dit pakket maar liefst in 4K tv kijken en kun je optimaal genieten van het televisie kijken.

Over de tv-dienst zijn veel KPN-abonnees tevreden, alleen melden ze wel dat KPN regelmatig storingen heeft. Aandachtspunt is dat wanneer je van provider naar KPN overstapt dat je dan rekening moet houden dat je je alle coaxkabels moet gaan vervangen door computerkabels. Je kunt er ook voor kiezen om via powerline-adapters je dataverkeer door het huis heen te leiden.

Het werkt net zoals bij Ziggo extra bundels kopen zoals Sport of documentaires en ontvangt hierdoor veel meer extra zenders. Een programma vanaf het begin terugkijken kun je met het programma ‘Programma Gemist’. Als je het opnemen pakket erbij afneemt, dan kun je voor maar liefst 6 zenders tegelijkertijd opnemen. Deze opnames zijn 1 jaar tot je beschikking.

Meer over de verschillen tussen Ziggo en KPN? Lees over internet en bellen op de pagina Ziggo of KPN.

 

1 Reactie

  • wat is de geluidskwaliteit van beide zowel het signaal voor tv als radio????

    JJfaasen 13.07.2020

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.