//4K media box kopen
4K media box kopen

Een 4K media box kopen? 4K is het nieuwe full HD en geeft haarschep beeld. Vele media boxen zijn al voorbereid op deze nieuwe ontwikkeling en de 4K content kun je direct streamen naar jouw tv. Houd er wel rekening mee dat jouw tv 4K Ultra HD geschikt is en je minimaal HDMI 2.0 benodigd bent om 3840x2160p en 60 Mhz + te kunnen halen. Verder is een Quad-core en 2GB ram gewenst. Check goed de specificaties van de media box die jij op het oog hebt. Kijk eens tussen de alternatieve mediaboxen. Of check één van de beste mediaspelers van dit moment: de Mag 424 4K UHD. Deze staat tussen de producten onderaan dit bericht. Absoluut een aanrader.

 

wat is 4K resolutie?

4K betekend eigenlijk niet meer dan 4 keer zo veel. Het aantal pixels dat wordt gebruikt is 4 maal zo veel dan het bekende FULL HD. FULL HD staat voor 1920x1080p(pixels) 4K ook wel Ultra HD genoemd staat voor 3840x2160p. Oorspronkelijk zelfs 4096X2160p. Maar omdat de huidige resolutie zo dicht in de buurt komt van het originele 4K wordt het nu al door fabrikanten en meeste mensen genoemd als 4K of Ultra HD (UHD) . Dit betekend dus voor elke plek waar FULL HD 1 pixel had 4K zorgt voor 4 pixels.

 

4K media box Good to know

Voor het bewonderen van 4K content is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van het scherm en de kijk afstand van af waar je 4K wil bewonderen. Een vuistregel is eigenlijk hoe groter het scherm hoe meer 4K tot zijn recht komt, maar ook hoe belangrijker de afstand is om het optimaal te kunnen ervaren. Bij een tv scherm van 65’’ is een kijkafstand tussen de 3 en 4 meter een prima afstand. En bij 75’’ is dat al 4 tot 5 meter. Enzovoorts. Wil je meer weten over het formaat en kijkafstand? Lees dan bijvoorbeeld deze pagina van televisiestart. Hier staat de relatie beschreven tussen het formaat scherm en de kijkafstand.

Onze favoriete 4K media boxen:

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.