//De Ziggo Next Mini Mediabox

De Ziggo Next Mini Mediabox

Sinds April 2022 biedt Ziggo naast de standaard Mediabox Next de nieuwe Next mini aan. Wil je weten wat het verschil is tussen deze twee mediaboxen en welke voor jou geschikt is? Lees dan verder!

Next Mini

De nieuwe settopbox van Ziggo, de Next Mini is een mediabox die net als zijn voorganger prima overweg kan met 4K beeld. Ziggo zegt zelf dat 4K beeld nu dee standaard is van kijkervaring voor TV. Die nieuwe box wordt standaard geleverd bij de Alles-in-1 Start of Internet & TV Start (de TV Start-abonnementen). De goedkope abonnementen van Ziggo dus.

Daarnaast heeft Ziggo nog de “Complete” en “Max” abonnementen waarbij je een stuk snellere downloadsnelheden krijg. Dit is met name interessant als je met meerdere gezinsleden gebruikt maakt van het internet of graag online wilt gamen. Mensen die deze abonnementen afsluiten krijgen de Mediabox Next. Met deze box kun je ook TV programma’s opnemen. Dit is niet mogelijk met de nieuwe Next Mini.

Tweede ontvanger

Heb je thuis een TV met een Mediabox Next of Next mini en wil je een 2e TV voorzien van een Mediabox? Vanaf nu biedt Ziggo daarvoor alleen nog maar de Next mini aan. Je betaalt hiervoor een maandelijks huurbedrag van €4 per maand, welke iedere maand automatisch met je factuur wordt meegenomen. Helaas is het dus niet meer mogelijk om een Mediabox Next voor 2e televisie te krijgen. Het opnemen van programma’s lukt dus niet meer op je extra televisie.

Overstappen van de Mediabox XL

Veel Ziggo klanten die al een aantal jaar trouw klant zijn hebben nog steeds de Mediabox XL thuis. Een van de eerste mediaboxen die helaas tegenwoordig nogal eens voor wat storingen zorgt. We krijgen nog al eens de vraag of het mogelijk is om de Mediabox XL om te wisselen tegen een Mediabox Next. Omdat de Mediabox Next schaars is, deed Ziggo dit vrijwel nooit. Gelukkig komt daar nu verandering in! Op het forum van Ziggo hebben ze aangegeven dat de Mediabox XL om te wisselen is voor de Next Mini. Hiervoor worden eenmalig € 19,95 aan activatiekosten in rekening gebracht.

Geen Coax, wel WiFi!

Een groot voordeel van de nieuwe Next Mini: Geen Coax kabel meer. Door deze verouderde techniek maakte veel mensen de keuze om naar KPN te gaan, die al langere tijd TV via de internet kabel aanbiedt (UTP). Eindelijk kan dit dus ook met Ziggo, met de Next Mini. Dit is met name ideaal voor huizen waarbij de TV ver weg van de meterkast staat en er (nog) geen Coax kabel getrokken is.

Wat voor sommige nog mooier is: De Next Mini kan zelfs aangesloten worden via WiFi! Let er wel op dat dit de kwaliteit van je TV beeld kan verminderen als je WiFi verbinding thuis niet sterk is. Ga dus, indien mogelijk, voor de internetkabel.

Next Mini

De Next mini wordt standaard geleverd bij het goedkoopste abonnementen van Ziggo, De All-in-1 Start en Internet & TV Start.

1 Reactie

  • Op de Next Mini zit geen teletekst

    Sjef 09.09.2022

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.