/Overstappen van KPN naar Ziggo

Overstappen van KPN naar Ziggo

Ziggo en KPN zijn in 2023 de twee grootste providers in Nederland van internet en tv. Samen zorgen zij voor internet en tv bij meer dan 6 miljoen huishoudens in Nederland. De kans is groot dat je ooit bij KPN een alles-in-1 pakket hebt afgesloten en hier nog steeds aan vast zit. Maar is KPN eigenlijk in 2023 nog wel de beste optie qua prijs en kwaliteit? Ben jij eigenlijk wel helemaal tevreden over alles wat zij aanbieden? Ook als je tevreden bent kan het nooit kwaad om toch even te kijken wat de concurrent aanbiedt. Je weet maar nooit, misschien past Ziggo veel beter bij jouw wensen. In deze tijd zitten wij veel meer achter onze laptops en kijken we meer naar schermen dan ooit. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat alles rondom je internet en tv helemaal is zoals jij het wil. En misschien is daar een overstap naar Ziggo voor nodig. Klik hier om te kijken wat de prijzen en mogelijkheden zijn bij Ziggo.

Verschillende aspecten 

Om goed te kunnen beslissen of je wil overstappen van KPN naar Ziggo moet je veel verschillende aspecten vergelijken van beide providers. Denk hieraan aan de kwaliteit van het internet en het tv-beeld. Maar ook aan de deskundigheid van de klantenservice en hun mogelijkheid om een probleem snel op te lossen. Ook niet heel onbelangrijk is de prijs van beide providers of de unieke extra’s die beide providers aanbieden. Je kunt sommige van deze aspecten belangrijker vinden dan andere. Om deze reden is er aan het einde van het artikel een conclusie. Hierin kun je duidelijk zien wat de redenen allemaal zijn om over te stappen naar Ziggo.

Kwaliteit van de TV 

Vroeger had je geluk als je meer dan tien zenders kan ontvangen, op een klein beeld met veel pixels. Tegenwoordig hebben we enorme tv-schermen met de beste beeldkwaliteit. Dan wil je wel dat de provider je ook de mogelijkheid geeft om het beste uit je tv-scherm te halen. Bij Ziggo is de kwaliteit van het beeld aanzienlijk beter dan bij KPN. De reden hiervoor is de dat Ziggo gebruik maakt van een hogere bandbreedte. De hogere bandbreedte zorgt ervoor dat de tv-zenders die je ontvangt, van betere beeld kwaliteit zijn dan van KPN.  Hierdoor kun je goed genieten van al je favoriete programma’s in de beste kwaliteit. 

Heel veel extra sport

Het is altijd leuk om te weten dat je de mogelijkheid hebt om unieke extra’s te bemachtigen. Vooral als het gaat om tv-zenders die alleen jij kan ontvangen. Bij Ziggo krijg je gratis Ziggo sport. Ziggo sport geeft je de mogelijkheid om naar heel veel verschillende sporten te kijken. Je kunt bijvoorbeeld alle races van Max Verstappen volgen in de formule 1 of alle voetbalwedstrijden van Barcelona in de Spaanse competitie. Dit is maar een klein deel van alle sport die beschikbaar is. Bij KPN is er natuurlijk ook een sportpakket genaamd KPN Sport Totaal maar hiervoor betaal je € 15,50 per maand.  

Nog meer extra’s 

Bij beide providers kun je naast sportzenders ook nog andere pakketten er bij kopen. Houd je meer van films dan van sport dan kun je bij Ziggo voor € 11,95 per maand het Movies & Series XL pakket kopen. In dit pakket zitten ook de series van de Amerikaanse zender HBO tussen. Op dit moment heeft Ziggo de exclusieve rechten van alle series van HBO, dus je kunt ze nergens anders kijken. Bij KPN krijg je gratis toegang tot KPN presenteert. Hier kun je ook series en films kijken. 

Welke is het goedkoopst? 

Een van de eerste dingen waar mensen naar kijken is de prijs. Voor het basis alles-in-1 pakket van Ziggo betaal je € 27,75 voor de eerste 6 maanden. Voor het basis alles-in-1 pakket van KPN betaal je je € 35 per maand. Hier is KPN dus € 7,25 per maand duurder. Je kunt dit even snel doorrekenen en dan kom je uit dat je € 43 bespaard op je eerste 6 maanden internet en tv.

Snelheid van je internet 

In een alles-en-1 pakket zit tv en internet. Dit zijn dus twee dingen waar je graag wil dat die het beste zijn. Van de tv weet je inmiddels dat de kwaliteit beter is bij Ziggo dan KPN. Maar hoe zit dat met het internet? Bij het basispakket van beide providers is de internetsnelheid even snel. Als je kijkt naar andere alles-in-1 pakketten verandert er wel iets. Bij het Ziggo alles-in-1 compleet pakket heb je 250 Mb/s voor downloaden en 25 Mb/s om te uploaden. Bij het KPN Standaard pakket heb je maar 100 Mb/s voor downloaden en uploaden. Dat is nogal een verschil. Beide pakketten zijn prima voor mensen die veel internet gebruiken, maar Ziggo is dus wel een stuk sneller. 

Vriendelijke contact met de klantenservice

Als er een probleem ontstaat met je internet of tv is het fijn als je zo snel mogelijk geholpen wordt. Dit is de taak van de klantenservice van de providers. Er wordt bij de klantenservice gekeken naar hoe vriendelijk ze zijn, hoe deskundigheid en hoe snel ze je helpen Aan de hand van deze criteria heeft de consumentenbond onderzoek gedaan en beide providers cijfers gegeven. KPN kreeg een 6,9 voor de snelheid, een 7,2 voor de deskundigheid en een 8,1 voor vriendelijkheid. Ziggo kreeg een 6,8 voor de snelheid, een 6,9 voor deskundigheid en een 7,8 voor vriendelijkheid. 

Conclusie: Overstappen naar Ziggo

De conclusie die je kunt trekken uit dit artikel is dat er meerdere redenen zijn om de overstap te maken van je alles-in-pakket van KPN naar een alles-in-1 pakket van Ziggo. Ziggo is misschien wat duurder dan KPN maar je krijgt hier veel voor terug. Het internet van Ziggo is sneller, de kwaliteit van het beeld is beter en je hebt veel meer zenders tot je beschikking. Als je dus een grote sport of film fan bent die houdt van scherp beeld en snel internet? Dan is het de juiste keuze om over te stappen van KPN naar Ziggo. Kijk hieronder welk pakket voor jou het meest geschikt is:

De Alles-in-1 pakketten van Ziggo

Verschillende pakketten voor elk type kijker. Of je nu volgens de tv-gids kijkt of liever je eigen schema aanhoudt, er is altijd een pakket dat bij je past. Vergelijk de Alles-in-1 pakketten van Ziggo en ontdek welk pakket je nodig hebt.

De Alles-in-1 pakketten van Ziggo

Verschillende pakketten voor elk type kijker. Of je nu volgens de tv-gids kijkt of liever je eigen schema aanhoudt, er is altijd een pakket dat bij je past. Vergelijk de Alles-in-1 pakketten van Ziggo en ontdek welk pakket je nodig hebt.

Start

 100 Mbit/s internetsnelheid

 80+ zenders

 Next Mini (4K)

 Ziggo Sport

 Overal tv met Ziggo Go

 Terugkijken: 2 dagen

 Live-tv pauzeren

 Kijkprofielen & Voice Control

 Opnemen

 Movies & Series

Complete

 350 Mbit/s internetsnelheid

 80+ zenders

 Mediabox Next (4K kwaliteit)

 Ziggo Sport

 Overal tv met Ziggo Go

 Terugkijken: 7 dagen

 Live-tv pauzeren

 Kijkprofielen & Voice Control

 Opnemen

 Movies & Series

Max

 1000 Mbit/s internetsnelheid

 125+ zenders

 Mediabox Next (4K kwaliteit)

 Ziggo Sport

 Overal tv met Ziggo Go

 Terugkijken: 7 dagen

 Live-tv pauzeren

 Kijkprofielen & Voice Control

 Opnemen

 Movies & Series XL