/Digitale decoder kopen

Digitale decoder kopen

Wil je een digitale decoder kopen? Een mediabox wordt ook wel een digitale decoder genoemd en zijn gelijkwaardig aan de mediaboxen die door Ziggo worden gebruikt. Alleen is dit uw eigendom en heeft u niks in bruikleen van Ziggo. Er is een abonnement nodig. Deze digitale decoders maken gebruik van moderne HDTV-chiptechnologie die kabelontvangst combineren met toegang tot het internet, en beeld omzetten in HDTV. Dit zorgt ervoor dat bepaalde programma’s in de beste kwaliteit worden weergegeven op uw tv.

Niet geschikt voor elke TV aanbieder

De decoders  van bijv. Humax zijn niet geschikt voor KPN. KPN heeft geen DVB-C, waar de decoder op werkt. Dit is alleen voor de coax-kabelaar zoals Ziggo en een paar kleine onderaannemers. Meer op coax.nl.

Digitenne, DVB-T2 HEVC gebruiken geen frequentie en Netwerk-ID. Het zelfde geldt voor de IPTV-decoder van KPN voor Interactieve TV.

Niet elke tv snapt namelijk digitale televisie. Een digitale decoder biedt de vele extra functies wat digitaal tv kijken zo leuk maakt, bijvoorbeeld: opnemen, films huren, uitzending gemist kijken, direct toegang tot EPG de digitale programma tvgids enz. Je moet dus weten hoe signaal bij u thuis wordt aangeleverd door uw provider is dat bijv. via kabel of ethernet? Lees hierover meer in het blog bericht digitale decoder kopen. Op het moment worden de modellen van HUMAX als bestverkocht.

Met of zonder harde schijf?

Let er wel op dat sommige modellen zonder interne harde schijf worden geleverd. Dit betekend voornamelijk dat je er géén bestanden mee kunt opslaan. Ook de mogelijkheid om programma’s op te nemen, te pauzeren of terug te spoelen behoren dan niet meer tot de standaard mogelijkheden. Tenzij je er zelf een externe harde schijf aankoppelt. Dit is doorgaans geen grote opgave meer. De mediaboxen zijn meestal voorzien van meerder (usb)poorten, ook dit is altijd goed om even te checken. Kijk goed welke poorten bij de digitale decoder beschikbaar zijn.

Humax IRHD-3500C

digitale decoder kopen