Audio & beeld
//Is een IPtv illegaal?
is een IPtv illegaal

Is IPTV illegaal? Lees heer meer over een IPtv.

Wat is IPTV eigenlijk?

IPTV staat voor Internet Protocol Television. Dit betekend dat het televisiesignaal via je internetverbinding binnenkomt. Normaal gesproken komt dit binnen via de kabel of via de satelliet. Met IPTV wordt dus het televisiesignaal niet op de traditionele manier verzonden via bijvoorbeeld de Coaxkabels, maar via het IP-protocol. Via IPTV kan je niet alleen televisie kijken, maar je kan bijvoorbeeld ook opnemen, of een programma terug kijken op een later tijdstip naar eigen keuze.

Omdat IPTV gebruikt maakt van hogere eisen aan het netwerk, kan helaas niet iedereen met een internetverbinding ook daadwerkelijk direct gebruik maken van IPTV. IPTV wordt namelijk niet alleen op het internet gebruikt. Er worden namelijk door veel providers die ADSL en glasvezel aanbieden gebruik gemaakt van een afgeschermd netwerk, die compleet losstaat van het internet. Het gebruik ervan wordt gewaarborgd omdat er een bandbreedte wordt gebruikt van een speciaal netwerk waar alleen het verkeer van IPTV overheen gaat.

Is IPTV illegaal of juist niet?

Wanneer je gebruik maakt van een legaal IPTV-abonnement gaat de prijs natuurlijk flink omhoog ten opzichte van een illegaal IPTV-abonnement. Wat ik bedoel met een legaal IPTV-abonnement is dat voor elke zender een distributieovereenkomst met een doorgiftprijs moet worden afgesloten. Je kan hiervoor als consument nooit een legaal televisie-pakket van 1000 zenders of meer voor 10 Euro per maand bekijken van een aanbieder van legale IPTV. Wat de kosten zijn van een soortgelijk legaal abonnement zijn is in een glazenbol kijken. Het zou je niet moeten verbazen als dit minimaal 10 keer zo duur is als een illegale aanbieder van IPTV. Je begrijpt wel dat hierdoor het onaantrekkelijk wordt om dit soort IPTV-abonnementen legaal aan te gaan bieden aan consumenten.

De reden dat illegale IPTV zo goedkoop wordt aangeboden komt omdat er voor geen enkele zender die er aangeboden wordt betaald wordt. Je kunt het dus zien als een vorm van gestolen goederen. Eigenlijk ben je als gebruiker van illegale IPTV voor de wet dus een heler. Dan snap je nu ook wel dat het strafbaar is om gebruik te maken van illegale IPTV-abonnementen. Tot op heden zijn er in Nederland nog geen enkele opsporingsambtenaren waargenomen. Desalniettemin ben je wel gewaarschuwd bij deze, want IPTV is dus wel illegaal.

Waar kan ik IPTV kopen?

Kijk bijvoorbeeld eens naar de MAG 254. Deze speelt digitale tv-zenders eenvoudig af in hoge kwaliteit. U kunt met de MAG 254 ook streamen en video`s bekijken en tevens ook gebruik maken van video on Demand. De MAG 254 heeft een STi707 met 650MHZ processor en beschikt over het bekende Linux besturingssysteem.

Mocht u interesse hebben in een illegaal IPTV-abonnement dan zijn er genoeg aanbieders te vinden op het internet. U moet dan wel rekening houden met abonnementskosten van ongeveer 10,00 per maand. Maar dit staat natuurlijk niet in verhouding tot een abonnement van een legale aanbieder. Let er dus wel op dat deze vorm van televisie kijken niet legaal is. Wel biedt het heel veel voordelen in tegenstelling tot de legale tv abonnementen.

foto: Designed by Awesomecontent

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.