/, IPTV Informatie/Is een IPtv illegaal?
is een IPtv illegaal

Is een IPTV illegaal?

Wat is IPTV eigenlijk?

IPTV staat voor Internet Protocol Television. Dit betekend dat het televisiesignaal via je internetverbinding binnenkomt. Normaal gesproken komt dit binnen via de kabel of via de satelliet. Met IPTV wordt dus het televisiesignaal niet op de traditionele manier verzonden via bijvoorbeeld de Coaxkabels, maar via het IP-protocol. Via IPTV kan je niet alleen televisie kijken, maar je kan bijvoorbeeld ook opnemen, of een programma terug kijken op een later tijdstip naar eigen keuze.

Omdat IPTV gebruikt maakt van hogere eisen aan het netwerk, kan helaas niet iedereen met een internetverbinding ook daadwerkelijk direct gebruik maken van IPTV. IPTV wordt namelijk niet alleen op het internet gebruikt. Er worden namelijk door veel providers die ADSL en glasvezel aanbieden gebruik gemaakt van een afgeschermd netwerk, die compleet losstaat van het internet. Het gebruik ervan wordt gewaarborgd omdat er een bandbreedte wordt gebruikt van een speciaal netwerk waar alleen het verkeer van IPTV overheen gaat.

IPtv box merken
IPtv kopen modellen

Is IPTV illegaal of juist niet?

Wanneer je gebruik maakt van een legaal IPTV-abonnement gaat de prijs iets omhoog ten opzichte van een illegaal IPTV-abonnement en je vaak wat minder zenders krijgt. Wat ik bedoel met een legaal IPTV-abonnement is dat voor elke zender een distributieovereenkomst met een doorgiftprijs moet worden afgesloten. Je kan hiervoor als consument nooit een legaal televisie-pakket van 1000 zenders of meer voor 10 Euro per maand bekijken van een aanbieder van legale IPTV. Wat de kosten zijn van een soortgelijk legaal abonnement zijn is in een glazenbol kijken. Het zou je niet moeten verbazen als dit minimaal 10 keer zo duur is als een illegale aanbieder van IPTV. Je begrijpt wel dat hierdoor het onaantrekkelijk wordt om dit soort IPTV-abonnementen legaal aan te gaan bieden aan consumenten.

De reden dat illegale IPTV zo goedkoop wordt aangeboden komt omdat er voor geen enkele zender die er aangeboden wordt betaald wordt. Je kunt het dus zien als een vorm van gestolen goederen. Eigenlijk ben je als gebruiker van illegale IPTV voor de wet dus een heler. Dan snap je nu ook wel dat het strafbaar is om gebruik te maken van illegale IPTV-abonnementen. Tot op heden zijn er in Nederland nog geen enkele opsporingsambtenaren waargenomen. Desalniettemin ben je wel gewaarschuwd bij deze, want IPTV is dus wel illegaal.

Legaal IPTV kijken in de BeNeLux

Via de aanbieder Canal Digitaal kun je legaal IPTV kijken. De kosten zijn niet veel hoger dan andere IPTV alternatieven (14,95 per maand) maar daarvoor krijg je wel toegang tot alle Nederlandse, Sport en Film zenders. Alle bekende zenders zitten hier bij in. Canal Digitaal betaald voor het gebruik van de commerciële zenders. Lees de pagina “Legaal IPTV kijken via Canal Digitaal” óf klik op de banner hieronder voor meer informatie.

Waar kan ik IPTV kopen?

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Amiko A6N. Deze speelt digitale tv-zenders eenvoudig af in 4K kwaliteit. U kunt met de Amiko A6N ook streamen, video’s bekijken en gebruik maken van video on Demand. De Amiko A6N draait op Android 7.1.2 en kan met gemak 4K video kwaliteit streamen.

Mocht u interesse hebben in een IPTV-abonnement dan zijn er genoeg aanbieders te vinden op het internet. U moet dan wel rekening houden met abonnementskosten vanaf ongeveer 10,00 per maand. Maar dit staat natuurlijk niet in verhouding tot een abonnement van een aanbieder die betaald voor het gebruik van de zenders. Let er dus wel op dat deze vorm van televisie kijken vaak niet legaal is. Wel biedt het heel veel voordelen in tegenstelling tot de legale tv abonnementen. Kijk eens op De beste IPTV aanbieder in Nederland

Amiko A6N Max | Topmodel 4K Android en IPTV mediabox

119,00

Over de Amiko A6N Max | Topmodel 4K Android en IPTV mediabox

De Amiko A6 modellen zijn specifiek ontworpen om samen te werken met verschillende streaming diensten zoals Netflix. Dit betekent dus in hoge kwaliteit streamen zonder haperingen.

Hart van het IPTV gedeelte vormt nog steeds de My TV app.
Deze app zorgt dat IPTV kijken een waar genot wordt. Functies zoals EPG, terugspoelen (vanuit EPG ook mogelijk), opnemen, pauzeren en VOD/Radio is niet alleen mogelijk maar ook heel eenvoudig en maken deze IPTV ontvanger compleet.

Deze nieuwe Amiko A6N MAX IPTV Set-Top Box is uitgerust met Android 7.1.2 Nougat.
Hoewel de box gemaakt is om te streamen heeft deze geen enkele moeite met de andere apps uit de Playstore:
Facebook, Gmail, Kodi, Youtube, Uitzending Gemist en talloze andere apps worden moeiteloos afgespeeld.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.