//Is gratis films en series kijken illegaal?
mediabox kopen

Is gratis films en series kijken illegaal?

Is gratis films en series kijken illegaal? Nee. Voorlopig is er in Nederland nog geen verbod op mediaboxen waarmee het zeer eenvoudig is om gratis films en series te kijken. Hier is vorig jaar nog door de Utrechtse rechtbank een verkopende partij in gelijk gesteld. Er zit namelijk nog altijd een verschil tussen downloaden en streamen. Bij downloaden wordt data permanent opgeslagen bij streamen niet. Het is wel mogelijk om een boete te krijgen voor downloaden in Nederland, maar gebeurt eigenlijk niet voor individuele gebruikers. Grote commerciële verspieders moeten wel oppassen.

Zowel KODI als stichting Brein willen bepaalde mediabox verkopers aanpakken

Beide denken anders over ‘is gratis films en series kijken illegaal’. Er zijn namelijk tegenwoordig veel bedrijfjes die een mediabox verkopen met het voor geïnstalleerde programma KODI en verschillende andere add-ons. Sommige plakken hierop nog hun eigen bedrijfsnaam en verkopen de box met bijv. de tekst eenmalige aanschaf onbeperkt gratis films en series kijken. Sommige add-ons zijn namelijk weldegelijk illegaal en dat wordt er niet bijverteld. Verder wordt volgens een woordvoerder van KODI de professionele uitstraling van KODI gebruikt door degelijke bedrijven als uitstraling van hun eigen product. Wel is er in Nederland voorlopig nog geen definitieve uitspraak gedaan over bovenstaande gevallen en dus nog legaal. Wel is de markt onderhevig aan verandering en in afwachting van een uitspraak van de Europese rechter. De eindgebruiker hoeft zich dus voorlopig nog geen zorgen te maken! Maar houdt altijd rekening met downloaden en installeren van zaken waarvan de afkomst onduidelijk is.

Is Popcorn Time dan wel legaal?

Popcorn time is toch streamen? Dus legaal? Nee, dat is niet correct. Op dit moment is het streamen via Popcorn Time heel populair, maar het is in Nederland eigenlijk illegaal. Je downloadt namelijk en tijdens het afspelen share deze steam naar andere gebruikers. Vaak is het ook onduidelijk uit welke bronnen Popcorn time zijn content haalt. Makers krijgen dus niet betaald en dat maakt het illegaal. Wel je zeker weten dat je legaal bezig bent, gebruik dan gewoon de betaalde diensten zoals: Netflix, Videoland of Pathé thuis

3 Reacties

 • En toch bieden ze nog steeds slechte alternatieven, zo zou Netflix en Videoland, erg achterlopen met series bijvoorbeeld, en de meeste mensen willen daarvoor iets alternatiefs, want de TV zenders, zenden immers zelf achterlijk uit, waardoor ik soms denk, je betaald voor je Televisie Kanalen en hebt er weinig tot niks aan.
  Erg belachelijk dan, dat ze nog steeds slechte alternatieven bieden, betalen vind ik namelijk geen issue, maar je verwacht dan een dienst, dat jou de series of films kan bieden die up to date zijn.

  Groetjes,
  Kelly Mans

  Kelly 06.08.2017
 • ik wil legaal films downloaden. Originele toon met nederlandse, engelse en russische ondertiteling.

  Absoluut onmogelijk te vinden. Ze eisen dat ik als gebruiker dan meerdere versies ga kopen en dan zelf uren lang deze met elkaar
  synchroniseer. Tevens als ik google naar legale websites, vind ik meer illegale dan legale websites en de websites waar ze films dan aanbieden is het aanbod ongeveer 1% van wat je bij illegale aanbieders krijgt. Meestal wat je zoekt vind je niet.

  Originele lucky luke filmpjes krijg je niet, alleen de remake die met het origineel nog weinig te doen heeft.

  Zo werkt het niet lieve BREIN.

  Je kunt de mensen niet met allerlei regels en wetten verbieden een auto te bouwen om van A naar B te komen als je dan zelf geen auto aanbied!

  Je moet wel de producten die de klant wil zelf aanbieden. Als de klant zelf het aanbod moet toesnijden en allerhande onderdelen bij de boumarkt zelf moet kopen om zelf het eindproduct in mekaar te zetten, dan moet je je niet wonderen dat de klant dus niet in de autosalon koopt maar de onderdelen bij losse handelaren koopt en het zich dan wel zelf in mekaar zet.

  Vince 30.09.2017
 • hoi ..wat kost deze media box en hoe veel zenders zitten er op zonder abonnenment kosten … kun je namelijk ook foxsports voetbal kijken

  toonverhagen 08.12.2019

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.