/Settopbox

Een settopbox kopen?

Een settopbox is een apparaat waarmee je de televisie kan verbinden met andere apparaten en signaal kan omzetten naar digitale tv. Dit werd voornamelijk gebruikt voor het verbinden met een satellietschotel, kabel of ethernet.

–  via een kabelverbinding komt DVB-C signaal binnen
–  via het internet IPTV
–  via een satellietschotel DVB-S
–  via de antenne ontvang je een DVB-T signaal

De settopbox zorgt voor externe bron een beeld en een geluid dat te zien is op de televisie. Dit klinkt heel abstract, maar het is in principe gewoon de box die nu de meeste mensen in huis hebben om bijvoorbeeld digitale televisie te ontvangen, een meer bekende naam is een digitale decoder. Vroeger was er uiteraard nog geen digitale televisie, maar kon dus via deze box analoge televisie worden ontvangen en worden omgezet naar digitale tv met de extra opties.

Mogelijkheden van de Settopbox

De Settopbox werd voornamelijk gebruikt om satelliettelevisie te ontvangen. Het was dan ook CanalDigitaal die in 2000 begon met de verkoop van de boxen om op deze manier satelliettelevisie te ontvangen. De Settopbox is inmiddels zeer vernieuwd en heeft nog steeds de mogelijkheid om bepaalde signalen te ontvangen. Zo kan er ook video en audio in digitale vorm ontvangen worden door de box. Digitale televisie wordt dus ook nog steeds aangeboden in een moderne vorm van de Settopbox. Ook radio, digitaal of analoog, is te ontvangen via de box en daarmee is het een soort multimediabox die alles kan ontvangen. Zo ontstond de revolutie naar een mediabox.

Welke moet ik nu kiezen?

Het is belangrijk om helder te hebben waar je naar opzoek bent?

1. Settopbox zoals oorspronkelijk, nu ook wel een digitale decoder genoemd, met abonnement via een van de TV aanbieders.

Kies voor: ziggo mediabox of lees meer: meer interactieve tv.

2. Een mediabox voor naast het regulier tv kijken met veel gratis films en gratis series en andere leuke content, zonder abonnement.

Kijk bijv. eens in onze webshop naar andriod mediaboxen of lees het artikel: de beste mediaboxen.

Settopbox

On demand

De nieuwste mogelijkheid van een Settopbox is de mogelijkheid om dingen op te nemen of om dingen in hdtv af te spelen. Ook kan er Video on Demand worden afgespeeld. Dit houdt in dat de box als het ware vanuit zijn interne harde schijf een aantal series en films heeft en dat deze zonder een internetverbinding kunnen worden afgespeeld. Ook hebben de nieuwste boxen de mogelijkheid om draadloos dingen af te spelen die vanuit een andere device worden aangestuurd, zoals een telefoon of een tablet. De Settopbox was dus destijds al een hele vernieuwing voor het televisie kijken en is nog steeds erg belangrijk.