/KPN iTV app

KPN iTV app

KPN heeft speciaal voor hun abonnees die televisie in hun pakket hebben bij KPN de app ‘KPN iTV’ ontwikkeld. De letters iTV staan voor interactieve TV. Met behulp van deze app krijg je volledige controle over alles wat met televisie te maken heeft en kun je geheel zelf bepalen waar en wanneer jij jouw favoriete programma’s of series bekijkt. Een groot verschil dus met vroeger toen je nog speciaal op tijd moest vertrekken uit het restaurant om voor 20.00 uur thuis te zijn zodat je niks hoefde te missen van dat ene leuke televisieprogramma. 

Televisie kijken wordt met behulp van de KPN iTV app een stuk gemakkelijker. Nieuwsgierig hoe deze app precies werkt en wat je er allemaal mee kunt? Lees dan snel verder.

De KPN iTV app downloaden en inloggen

Om te beginnen kun je KPN iTV app gemakkelijk downloaden op je smartphone of tablet via de App- of Play Store. Dit is mogelijk voor Android vanaf versie 5.0 en voor iOS vanaf versie 10.0. De app is geheel gratis. Is de download voltooid? Dan kom je allereerst op een inlogscherm terecht. Inloggen kan eenvoudig met je KPN ID. Ben je het wachtwoord van je KPN ID vergeten? Geen probleem, via de KPN-site kun je eenvoudig een nieuw wachtwoord instellen. Ook is het mogelijk om met je abonnementsnummer en pincode in te loggen. Zodra je bent ingelogd kom je in het startscherm terecht en kun je gelijk beginnen met televisie kijken!

Televisie kijken waar en wanneer jij maar wilt, zelfs in het buitenland

Door middel van de KPN iTV app kun je voortaan televisie kijken waar en wanneer jij maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een goede WiFi connectie of 4G verbinding. Zo kun je niet enkel vanuit de slaapkamer of tuin televisie kijken, maar ook wanneer je onderweg bent of jezelf ergens anders buiten de deur bevind. De app werkt zelfs in het buitenland! Zo hoef je dus ook wanneer je op vakantie of zakenreis bent je favoriete televisieprogramma’s niet te missen. De KPN iTV app werkt geheel probleemloos in heel Europa. 

Bevind je jezelf buiten de EU? Ook dan is het mogelijk om gebruik te maken van de app. Je zult dan echter wel gebruik moeten maken van een software zoals VPN. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw verbinding met websites of apps van de buitenwereld wordt afgeschermd. Zo kun je dus ook vanuit jouw strandbedje op Bali gewoon naar Expeditie Robinson of jouw favoriete voetbalclub kijken. 

De verschillende opties van de interactieve tv-app van KPN

Zoals je al op hebt kunnen opmaken uit deze tekst, kun je met iTV app van KPN dus televisie kijken. Wanneer je inlogt op de app zie je exact welke televisieprogramma’s er op dat moment ook op televisie bezig zijn. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is de desbetreffende zender aan te klikken waarop het programma bezig is. Vervolgens kun je direct kijken en zie je hetzelfde wat er op televisie te zien is. Daarnaast zijn er ook verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen zoals Nu op TV, sport en films bijvoorbeeld. Echter is dit niet het enige wat de KPN iTV app te bieden heeft. Er zijn namelijk nog vele andere opties mogelijk die televisie kijken een stuk eenvoudiger maken. 

Pauzeren met de pauze-knop

Zit je midden in de aflevering van je favoriete serie maar komt er onverwachts wat tussendoor? Dan hoef je dankzij de KPN iTV app niet langer een groot gedeelte van jouw favoriete programma te missen. De iTV app beschikt namelijk over een pauze-knop waarmee je programma’s die live bezig zijn, eenvoudig kunt pauzeren. Ben je klaar? Dan kun je gewoon weer verder kijken vanaf waar je gebleven was en het programma had gepauzeerd. Let er wel op dat zodra je een programma pauzeert en overschakelt naar een andere zender de app stopt met pauzeren. 

Televisie kijken vanaf meerdere apparaten

De iTV app kan op meerdere apparaten binnen het huishouden geïnstalleerd worden. Dit betekent dat je met het gehele gezin kun profiteren van al het moois dat de KPN iTV app te bieden heeft. Er geldt wel een maximum van vijf apparaten op hetzelfde iTV account om misbruik te voorkomen. Dit wordt bijgehouden in het Apparaatbeheer. Daarnaast kun je met maximaal drie personen tegelijkertijd gebruik maken van de app. Met de televisie zelf er los bij gerekend, betekent dit dus dat er binnen één gezin naar vier verschillende televisieprogramma’s gekeken kan worden op hetzelfde moment. 

Nooit meer het begin van een televisieprogramma missen

Niets is vervelender dan het begin missen van een bepaalde serie of je lievelingsprogramma. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde belangrijke gebeurtenissen missen wanneer je de rest van de aflevering niet geheel begrijpt. Met de KPN iTV app wordt dit probleem echter verledentijd. Zo is er namelijk de geweldige functie ‘begin gemist’. Waarmee je een flink aantal programma’s dus met een simpele druk op de knop vanaf het begin kunt kijken als deze al begonnen zijn. Helaas is de begingemist-knop (nog) niet voor alle televisieprogramma’s te gebruiken, maar wie weet wat de toekomst zal brengen.

Op de hoogte van wat er komt dankzij de TV-Gids

Ben je nieuwsgierig of er nog iets leuks op televisie komt of weet je niet meer precies hoe laat dat ene leuke programma nou begon? De interactie tv-app van KPN beschikt over een eigen overzichtelijke TV Gids waarin je precies kunt zien wat er die dag op televisie komt. Komt er iets leuks op de televisie zelf of wordt het toch een film vanavond? Ook dit behoort tot de mogelijkheden van de app. Zo vind je bij kijken-pagina een heel overzicht aan series en films die tot het basispakket behoren. 

Terugkijken en opnemen

Twee andere opties die de app nog te bieden heeft zijn de mogelijkheid tot het opnemen en terugkijken van jouw favoriete programma’s. Zo kun je via de TV-Gids een groot aantal programma’s terug kijken met een maximum van zeven dagen geleden. Dit geldt voor alle programma’s waar KPN de rechten toe heeft. Dit geeft je dus een grote vrijheid om televisie te kijken waar en wanneer het jou uitkomt. De optie ‘opnemen’ biedt deze zelfde vrijheid. Zo kun je ook jouw lievelingsprogramma’s opnemen en op een later moment terugkijken. 

Van de app naar de televisie

Wat tot slot nog het benoemen waard is, is het feit dat je de KPN iTV app ook naar een (extra) televisie kunt streamen. Dit is te danken aan het feit dat KPN-ondersteuning biedt aan verschillende producten van Google. Zo is het mogelijk om met behulp van de Google Chromecast, de iTV app via een laptop, smartphone of tablet naar de televisie te casten. Zo kun je dus eenvoudig op een televisie die geen digitenne heeft, ook gewoon televisie kijken. 

Dat KPN-ondersteuning biedt aan dit soort producten is een groot pluspunt en verdient een compliment. Dezelfde mogelijkheid tot streamen geldt overigens ook voor Airplay van Apple. Je kunt streamen naar de TV door rechtsboven op het icoontje ‘cast’ te klikken. Vervolgens heb je de keuze tussen Chromecast of Airplay en klik je het juiste apparaat aan waarmee de verbinding gemaakt dient te worden.