Audio & beeld
//Opzoek naar een IPtv box? Nog wat meer informatie nodig?
IPtv box

iptv box: de toekomst van tv kijken

Bijna iedereen heeft wel een tv in huis staan en kijkt met tevredenheid naar zijn of haar favoriete zenders. Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om tv te kijken. Hoe wij vroeger alleen tv konden kijken via een COAX kabel en beperkt werden tot enkele zenders, is er in het heden veel meer mogelijk. Zo kunt u tegenwoordig ook tv kijken via een iptv box. In deze blog zul je geïnformeerd worden over dit fenomeen. Wie weet is deze vorm van tv kijken wel iets voor jou.

Wat is het?

Het klinkt heel interessant, maar de meeste mensen zullen niet weten wat het precies is. Wat het eigenlijk inhoudt, is dat je via deze mediabox in staat bent om duizenden zenders te zien via één abonnement. Dat zijn er dus een stuk meer dan via de traditionele manier van tv kijken. Met deze mediabox ben je in staat om zowel nationale als internationale zenders te ontvangen. Een belangrijke vereiste van deze manier van tv kijken is dat een internetverbinding een vereiste is. In plaats van een traditionele COAX kabel kan je nu tv kijken via het internet.

Hoe gebruik je het?

Nu je misschien meer interesse hebt gekregen in deze nieuwe manier van tv kijken, is het belangrijk om te weten dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het aanschaffen van zo’n mediabox. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden en die je eventueel nog moet aanschaffen. De benodigdheden zijn:

 • Een provider met iptv signalen. Om van deze mediabox gebruik te maken, heb je iptv signalen nodig. Deze worden aangeboden door je provider. Voorbeelden van zulke providers zijn Tele2, Ziggo en T-Mobile. Kijk vooral eens bij je eigen provider om te zien of deze iptv signalen aanbiedt.
 • Een decoder. Met alleen iptv signalen ben je er nog niet. Naast deze signalen heb je ook een decoder nodig, die de signalen om kan zetten. Vaak zijn ook deze te verkrijgen via je provider. Kijk dus weer bij je eigen provider om te zien of zij deze dienst aanbieden.
 • Glasvezel of ADSL modem. Een paar moeilijke woorden achter elkaar, maar deze leggen wij graag voor je uit. Via een modem ben je in staat om de signalen die binnenkomen via glasvezel of ASDL om te zetten in informatie die nuttig is voor het apparaat dat je gebruikt. In dit geval dus je televisie. De decoder sluit je aan op deze modem. Het lijkt dus enigszins op een router.
 • Smart-TV. Veel mensen maken al gebruik van een smart-TV en kennen dus al de voordelen hiervan. Een smart-TV is een televisie waarmee je toegang hebt tot het internet. Voor deze mediabox is het noodzakelijk dat een televisie contact kan maken met het internet, vandaar dat een smart-TV een vereiste is.

Voordelen en nadelen

Mocht je geïnteresseerd zijn om deze vorm van televisie kijken aan te schaffen, dan is het erg belangrijk dat je de voor- en nadelen goed hebt overwogen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij deze voor je op een rijtje gezet.
Voordelen:

 • Je krijgt toegang tot duizenden zenders, zowel nationaal als internationaal.
 • In plaats van het gebruik van kabels, ben je nu in staat om tv te kijken via een internetverbinding.
 • Hoewel ik zojuist het nut van een decoder heb uitgelegd, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een IPTV app. Dit scheelt weer een extra apparaat.

Nadelen:

 • Er zijn veel vereisten waar je je aan moet houden, mocht je gebruik willen maken van deze mediabox. Zo heb je iptv signalen nodig, een modem, een decoder én een smart-TV. Je bent dus erg afhankelijk. Het oude tv kijken vereist alleen een COAX kabel. Hoewel een kabel misschien minder hip is, geeft het wel meer vrijheid.
 • Je bent niet in staat om via één mediabox tv te kijken via meerdere apparaten. Ieder apparaat heeft weer een eigen decoder of app nodig. Maak je maar gebruik van één televisie? Dan is een iptv box dus handig. Maak je gebruik van meerdere apparaten, dan kan het erg onhandig zijn.
 • De kwaliteit van het beeld en geluid is niet bij elke zender uitmuntend. Je moet er rekening mee houden dat alles via het internet gaat en veel zenders uit het buitenland komen.

Prijs

Naast de voor- en nadelen is het ook erg handig om de prijs te weten. Overal zit immers een prijskaartje aan en niet ieder budget is hetzelfde. De prijzen zien er als volgt uit:

 • Eén maand iptv op één iptv box: gemiddeld 15 euro.
 • Zes maanden iptv op één apparaat: gemiddeld 75 euro.
 • Eén jaar iptv op één apparaat: gemiddeld 90 euro.
 • Eén maand iptv op twee apparaten: gemiddeld 30 euro.
 • Zes maanden iptv op twee apparaten: gemiddeld 130 euro.
 • Eén jaar iptv op twee apparaten: gemiddeld 170 euro.

Conclusie: kopen of niet?

Al met al is het een apparaat die bij je moet passen of niet. Voor de liefhebber van (inter)nationale zenders is het zeker een aanrader. Hoewel de kwaliteit niet bij elke zender gegarandeerd is, zijn er genoeg voordelen om deze iptv box wél aan te schaffen.
Maar er zitten ook zeker nadelen aan, die veel toekomstige kopers zullen afschrikken. Zo zitten er veel vereisten aan zo’n mediabox en kan het erg prijzig worden wanneer je tv kijkt via verschillende apparaten.

Photo by Pinho . on Unsplash

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.