Audio & beeld
//Mediabox hapert, hoe kan dat? Doe de herstart truc
mediabox hapert

Mediabox hapert

Hapert je mediabox thuis? Na het afsluiten van een Ziggo abonnement krijg je de bijpassende Mediabox thuis geleverd. Afhankelijk van welke Mediabox dit is, kan je van meerdere voordelen genieten. Zo is het mogelijk om live programma’s te pauzeren, om programma’s terug te kijken en om programma’s op te nemen. Onder meer door de komst van de Mediabox is de interactieve televisie naar een hoger niveau getild. Een niveau waardoor eigenlijk iedereen van de nieuwe manier van televisie kijken kunt genieten.

Helaas horen wij wel eens dat er problemen ervaren worden met de Mediabox. Eén van de gekende problemen is bijvoorbeeld dat de Mediabox hapert. In dit artikel vind je meer informatie over een haperende Mediabox. Je vindt onder meer de oorzaak én de mogelijke oplossingen. Er is niets zo irritant als een haperende Mediabox, dus een snelle oplossing is absoluut wenselijk. Hoe je tot deze snelle oplossing kunt komen, lees je verderop in dit artikel. Eerst richten we de pijlen op de vraag ‘Hoe kan een Mediabox haperen?’.

Hoe kan een Mediabox haperen?

Als je naar je favoriete programma, serie of film kijkt, wil je uiteraard dat het beeld vlekkeloos afgespeeld wordt. Dat geldt niet alleen voor het beeld, maar ook voor het geluid. Het is bijzonder irritant om naar een film te kijken waarin het geluid en de beelden niet synchroon met elkaar lopen. Als je last van een haperende Mediabox hebt, kan dit een hapering van het beeld betreffen of een hapering van het geluid.

In beide gevallen zijn de oorzaken behoorlijk gevarieerd. Er zijn simpelweg behoorlijk veel factoren die er voor (kunnen) zorgen dat de Mediabox gaat haperen. Dit kan komen doordat je te weinig signaal in je huis hebt, door één van de Ziggo kabels in je wijk beschadigd zijn of doordat er sprake is van een (tijdelijke) externe storing. Ook kunnen de instellingen niet correct ingesteld staan, kan de Mediabox zelf een storing hebben of een probleem met het modem in huis.

Doordat er nogal veel redenen zijn waarom de Mediabox gaat haperen, is het verhelpen hiervan niet al te makkelijk. De mogelijke stappen die je kunt zetten, hebben wij hieronder uitgewerkt.

Hoe kan je het probleem oplossen?

Voor het oplossen van de problemen aan de Mediabox heb je eigenlijk twee mogelijkheden:

  • Voor je begint, haal de stekker uit het stopcontact en wacht 30 sec. voordat je hem weer aanzet. Een goede herstart doet soms wonderen. Check of de aansluiting coax nog lekker in de mediabox zit. Werkt het niet?
  • Je kunt via de Ziggo community om een oplossing vragen. De Ziggo community is eigenlijk een forum met allerlei medestanders die óók problemen hebben met de Mediabox of andere producten/diensten van Ziggo. Ook zijn er op dit forum specialisten van Ziggo aanwezig om je te helpen.
  • Je kunt contact met de klantenservice opnemen. De klantenservice is uiteraard hét aanspreekpunt voor het bespreken van de problemen. Een van de mogelijkheden die de klantenservice heeft, is om een monteur bij je langs te sturen. Dit is eigenlijk de oplossing die wij aan willen raden.

Als er een monteur bij je langs komt, moet je hier mogelijk kosten voor betalen. Maar, op het moment dat de monteur langs komt, is hij wel in staat om de oorzaak te vinden. In principe gaat de monteur alle mogelijke oorzaken langs, waardoor hij uiteindelijk een diagnose kan gaan stellen. Op basis van die diagnose kan hij vervolgens ook direct de juiste stappen in gang zetten om het probleem te verhelpen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn de oorzaken behoorlijk gevarieerd. Aangezien de Ziggo monteurs veel ervaring en kennis hebben, zijn zij in staat om razendsnel het problemen te achterhalen. Voordat je een monteur langs laat komen, kan je het uiteraard zelf proberen te verhelpen door bijvoorbeeld de Ziggo Community raad te plegen.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.