//De Ziggo 4K mediabox laat nog even op zich wachten
Ziggo 4K mediabox

De Ziggo 4K mediabox laat nog even op zich wachten:

We hadden natuurlijk gehoopt dat de Ziggo 4K mediabox toch eerder dan verwacht gepresenteerd zou worden in Nederland. Maar dat lijkt voorlopig niet het geval, het is rustig rond om de berichtgeving van Liberty Global. Toen afgelopen jaar in Engeland bij Virgin Media (onderdeel van Liberty Global) de Virgin TV V6 Box werd gelanceerd gingen de berichtgeving snel. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn, maar het is nog helemaal niet zeker. Wel kan de trend niet uitbleven KPN is al een een veestadium om de 4K settopbox te introduceren. Ziggo blijft natuurlijk niet uit!

De nieuwe 4K mediabox moet het nieuwe TV kijken worden met haarschep beeld. De intentie is om met kabel bedrijven samen te werken en dan ook daadwerkelijk 4K content te gaan produceren. TV’s zijn echter al 4K ready, maar geen van de programma’s die worden uit gezonden zijn in 4K opgenomen. 4K betekend eigenlijk niet meer dan 4 keer zo veel. Het aantal pixels dat wordt gebruikt is 4 maal zo veel dan bij het bekende FULL HD. FULL HD staat voor 1920x1080p(pixels). 4K ook wel Ultra HD genoemd staat voor 3840x2160p. Oorspronkelijk zelfs 4096X2160p. Nog even wacht dus op de Ziggo 4K mediabox.

 

Kijk 4K op Netflix

Tegenwoordig is streamen misschien wel de meest eenvoudige manier van films kijken. Want wanneer je over het juiste Netflix account beschikt kun je ook 4K rechtstreeks streamen op jouw tv. Allereerst is het belangrijk dat je het juiste Netflix abonnement hebt om 4K films op Netflix te tonen, dus met de mogelijkheid tot UHD. Die van € 11,99/maand .Kijk op 4 schermen. Download video’s op 4 telefoons of tablets.

Daarnaast moet je een tv hebben die geschikt is, beschikking hebben over een Netflix app en een ingebouwde HEVC-decoder. Het eveneens belangrijk dat je een snelle internet verbinding hebt. Denk aan minimaal 25 Mb/s . Dus kijk op Netflix, typ in zoeken ‘4K of UHD’. Alle content wordt dan keurig netjes weergegeven.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.