/IPTV box

Wat is een IPTV box?

Tegenwoordig is een televisie niet meer weg te denken uit het huis. In de meeste huishoudens staat zeker 1 TV. In 2/3 van de huishoudens staan er meer dan 1. In de meeste gevallen is de TV aangesloten op een digitale decoder die men gratis ontvangt bij het afsluiten van een TV abonnement.

Helaas hebben deze abonnementen maar een beperkt aanbod aan internatione zenders én zijn ze vaak duur. De meeste TV abonnementen bijvoorbeeld alleen afgenomen in combinatie met een internet-pakket en kosten vaak tientallen euro’s per maand.

Met de komst van streaming diensten zoals YouTube, Netflix en Disney+ en uitzending gemist kijken er veel minder mensen TV dan een paar jaar geleden.

Steeds meer mensen kijken tegenwoordig TV via een IPTV box. Een IPTV box is een mediaspeler die aansluit op de HDMI ingang van je televisie. Met de IPTV box kun je vanaf het internet duizenden TV stations ontvangen van over de hele wereld. Ideaal voor mensen die als expat in Nederland zijn, graag naar buitenlandse sportwedstrijden kijken óf graag een stuk goedkoper TV kijken.

Wat voor soorten zijn er?

Net als bij TV’s, laptops en telefoons zijn er heel veel verschillende IPTV boxen. Voor ieder wat wils, in elke prijsklasse.

Maak voor jezelf duidelijk wat je van plan bent met de IPTV box voordat je deze aanschaft. Vragen die je wilt stellen zijn bijvoorbeeld;

  • Wil je content in 4K kijken of is HD goed genoeg?
  • Wil je met de IPTV box ook Netflix, Uitzending gemist, en andere TV apps kunnen gebruiken?
    • Zo ja, wil je deze gemakkelijk met bijvoorbeeld Google Play kunnen installeren?
  • Wil je internationale zenders bekijken, of vooral BeNeLux of vooral films en series bekijken?
  • Wil je alle controle hebben over het operating system, zelf met Linux aan de gang óf juist volledig ontzorgd worden?
  • Heb je thuis een 5.1 of zelfs 7.1 set?

Welke IPTV boxen raden wij aan?

Welke IPTV box voor jou geschikt is, is een persoonlijke keuze zoals je hier boven kunt lezen. Indien je graag aan de gang wilt met IPTV zonder veel uitzoekwerk én graag 4K beeld wilt kunnen tonen. Raden wij deze twee modellen aan:

Formuler Z8 IPTV

€ 129,-

MAG 425A

€ 77,90

Hoe gebruik je het?

Nadat je de IPTV box hebt gekocht moet je een abonnement afsluiten bij een IPTV aanbieder. Let er op dat sommige IPTV aanbieders niet betalen voor het gebruik van commerciële zenders en daarmee dus in overtreding zijn. Op dit moment doet de stichting Brein nog niets tegen IPTV, maar dat kan ik de toekomst altijd veranderen.

De prijzen waar je bij een IPTV abonnement aan moet denken zijn:

  • 1 maand IPTV op 1 IPTV box: gemiddeld 15 euro.
  • 6 maanden IPTV op 1 apparaat: gemiddeld 75 euro.
  • 1 jaar IPTV op 1 apparaat: gemiddeld 90 euro.

Tip: Black IPtv

Back IPtv heeft een zeer goed platform met een snelle klantenservice (respons).  Ook kunnen zij je helpen als je nieuw bent en net wilt beginnen met IPTV. Er staat een uitgebreide handleiding online. Verder krijgen onze bezoekers korting met de ? kortingscode hieronder, dat is weer meegenomen.