/, NEW/IPTV stap-voor-stap Handleiding

IPTV stap-voor-stap handleiding Nederland

Thuis duizenden tv zenders ontvangen. En dat voor nog geen 10 euro per maand? Wie wil dat nou niet?! Toch kan het lastig zijn om alles bij elkaar te verzamelen om dit werkelijkheid te laten worden. Wij hebben speciaal voor jou een stap voor stap handleiding gemaakt over hoe jij binnenkort kunt genieten van alles wat IPTV te bieden heeft in Nederland! We hebben een stap-voor-stap handleiding voor je gemaakt, zodat je vandaag nog aan de slag kunt met IPTV!

Scroll hier direct door naar de relevante stap voor jou:

 1. Wat wil je precies?
 2. Sluit een IPTV abonnement af
 3. Installeer IPTV op je IPTV box of app
 4. Geniet!

1. Wat wil je precies?

IPTV kijken kan op veel verschillende manieren.

De meest gangbare is via een IPTV box (IPTV ontvanger) op je TV. Een IPTV box is een apparaatje vergelijkbaar met een mediabox die je van je huidige TV aanbieder krijgt. Bijvoorbeeld de Ziggo Mediabox Next. Je sluit een IPTV box via een HDMI kabel aan op je televisie en met een Lan kabel of WiFi op het internet. Voorbeelden van veelgebruikte boxen zijn de Formuler Z8 en de MAG 424. We hebben een overzicht gemaakt met De beste 4K IPTV box 2021 om te starten. We raden aan modellen te gebruiken die in of na 2019 zijn uitgekomen, omdat deze over de meest gebruikte codecs ondersteunen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om IPTV alleen op je smartphone, tablet of computer te bekijken. In dat geval heb je geen IPTV box nodig, maar juist een app. Wij raden in dat geval te gaan voor de app IPTV Smarters. Deze is beschikbaar voor Windows, MacOS, Android en iOS.

Internet snel genoeg?

Wil je streamen op 4K UHD? De beste kwaliteit IPTV die op dit moment beschikbaar is? Let er dan op dat je internet snel genoeg is. Je wilt minimaal 50Mbit/s download hebben (dat komt neer op iets meer dan 6 MB per seconde). Je kunt op internet speedtests vinden waarmee je kunt testen wat de snelheid van jouw internet is. Is je internet niet snel genoeg? Ga dan voor Full HD (1080p) kwaliteit óf zoek een andere internet aanbieder.

2. Sluit een IPTV abonnement af

Er zijn veel verschillende IPTV aanbieders. De meeste aanbieders bieden duizenden TV zenders van over de hele wereld. Dan kun je bijvoorbeeld na het 8 uur journaal overschakelen naar die American Football wedstrijd die je graag wilde zien om vervolgens nog even Saturday Night Live (terug) te kijken. Andere aanbieders richten zich juist weer op bepaalde landen, bijvoorbeeld Turkse of Marokkaanse zenders. Een mooi alternatief voor een vaak dure schotel.

Sommige van de IPTV aanbieders betalen geen licentiekosten voor het gebruik van TV zenders. Zij bieden dus illegale content aan, maar vaak wel tegen een betaalbare prijs. Hier zul je zelf een afweging in moeten maken wat je belangrijk vindt.

Indien je liever op de legale tour gaat én vooral Nederlandse zenders wilt kijken, raden wij je aan om een TV abonnement bij een Nederlandse aanbieder te nemen. De prijzen liggen dan ongeveer op hetzelfde niveau als bij een IPTV aanbieder. Onze voorkeur gaat uit naar Ziggo, waar je de meest geavanceerde mediabox de “Ziggo Mediabox Next” gratis ontvangt bij je abonnement.

Voor IPTV raden wij op dit moment BlackIPTV.co aan. Zij hebben een goed forum met veel informatie en een groot aanbod tegen betaalbare prijzen. Lees dit artikel voor meer informatie: De beste IPTV aanbieder in Nederland en een kortingscode. Je kunt BlackIPTV.co gratis proberen voor 24 uur, zodat je kunt testen of alles werkt en naar wens is. ? Klik hier.

Live TV en Video on Demand?

Black IPTV biedt 2 pakketten aan. Gold en Platinum. Gold biedt je de mogelijkheid om, naast live tv kijken, Video on Demand te gebruiken én Catchup (replay) functionaliteit.

Platinum biedt je daar in tegen een stuk meer internationale TV zenders.

Beide pakketten kosten €10,- in de maand. Daarnaast krijg je korting als je bijvoorbeeld per (half) jaar betaald. Een jaar kost €80,-… slechts €6,67 per maand dus. Vergelijk dat eens met je huidige TV abonnement.

Indien je alleen geïnteresseerd bent in zenders uit de Benelux, kun je het Platinum account afsluiten voor €7,- per maand (of €60,- per jaar).

GOLD

– Live TV
– Video on Demand
– Catchup/terugkijken/TV Archief
– M3U account óf MAC account

PLATINUM

– Meer Live TV zenders
– Geen Video on Demand
– M3U én MAC account
– Korting bij alleen BeNeLux

3. Installeer IPTV op je IPTV box of app – M3U

Er zijn 2 soorten connectie links voor IPTV. M3U en MAC ID. MAC heeft niets met Apple Mac te maken.

Kort door de bocht heb je voor alle apps een M3U link nodig. Deze krijg je van de aanbieder op het moment dat een abonnement afsluit. Als je je app opent (bijvoorbeeld IPTV Smarters) krijg je de vraag om de M3U url in te vullen:

SmartersTVBOX Stap 1
SmartersTVBOX Stap 2

IPTV box – MAC Adres

Indien je gebruik maakt van een IPTV box op je TV, moet je het MAC adres van de box doorgeven aan je IPTV aanbieder. Je IPTV aanbieder zorgt dan automatisch dat jij IPTV kun kijken op je device.

Je kunt het MAC adres in de instellingen van je device vinden, óf op meegeleverde stikker. Vaak zit deze stikker onderop het device of op de doos. Voor de meest gebruikte merken vind je de stikker:

Formuler Z7/Z8

Het MAC adres voor de Formuler modellen staat op de doos.

Infomir MAG

Het MAC adres voor de Infomir MAG modellen staat onderop het device.

Eminent

Het MAC adres voor de Eminent modellen staat op de doos.

Xiaomi

Het MAC adres voor de Xiaomi Mi S8 staat onderop het device.

Amlogic

Het MAC adres voor de Amlogic modellen staat onderop het device.

4. Genieten

En nu genieten! Met meer dan 1000 zenders binnen handbereik is altijd wel iets te kijken.

Ben je er niet uitgekomen? Mis je nog informatie? Laat het ons weten in de comments!

4 Reacties

 • Vraag; ik heb geen slimme TV, Is het dan evengoed mogelijk om via mijn wifi IPTV van BlackIPTV.co te ontvangen, want er kan geen app op de Tv en zoja moet dit op een speciale manier en welk kastje kan ik dan het beste bij u kopen ? Bedankt voor de info

  Henk 26.02.2021
 • Vraag
  hoe kom ik via de afstandbediening bij de letters om het wachtwoord wifi in te vullen. Cijfers krijg ik wel maar kom niet bij de Letters.

  Gr Gerry

  Gerry 07.09.2022
  • Dit hangt af van het merk mediabox die je gebruikt. Zie het kopje handleidingen op de site voor meer informatie.

   Matthijs 11.09.2022

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.