/Ziggo of KPN

Ziggo of KPN

Wil je weten wat je verschillen zijn tussen Ziggo en KPN? Lees het artikel hier onder!

Inhoudsopgave:

Ziggo of KPN: internet

Op het gebied van internet is de belangrijkste keuze tussen Ziggo of kpn is misschien wel de aansluiting. Ziggo levert TV via de kabel, dus via coax. Je moet hiervoor dus ook altijd een coax aansluiting hebben en bekabeling naar de tv. Coax is een andere techniek de meeste huizen zijn hiervan voorzien. KPN levert via internet het TV signaal oftewel via een CAT6a of UTP kabel. De bekende internet kabel. Nieuwbouw woningen hebben vaak wel overal een internet aansluiting, maar bijv. niet altijd coax. Maar uiteindelijk is alles mogelijk, maar ‘kost’ meer werk.

ziggo coax aansluiting

Ziggo is coax

Hier links zie je eigenschappen van de coax kabel. Vaak komt de hoofdaansluiting binnen via een groene kabel in de meterkast.

ziggo advertentie

KPN is utp

Hier recht zie je eigenschappen van de internet aansluiting. Dit is de bekende internet poort. Deze verbind je met de tv ontvangen. Verder staat alles in verbinding met het modem in de meterkast. Deze is verbonden met bijv. het glasvezelkastje.

kpn aansluiting

De prijs

Ziggo of KPN. Ziggo is iets duurder dan KPN met betrekking tot het leveren van Internet & TV in het goedkoopste pakket.
Door de fusie van Ziggo met UPC neemt op dit moment het grootste deel van de mensen in Nederland een Ziggo-abonnement af. Het goedkoopste abonnement met internet & tv (75 Mbit/s) kost de eerste 6 maanden slechts €39,95 per maand. Dat is iets duurder dan het goedkoopste abonnement van KPN, die € 35,00 per maand rekent na de eerste 6 maanden (100 Mbit/s). Let op: Bij KPN kun je voor €2,50 per maand 4K beeld ontvangen, bij Ziggo moet je voor het complete of max abonnement gaan.

Na de 6 maanden kost Ziggo €53 euro en KPN €47,50.

Ziggo en KPN leveren beide de maximale snelheid van 1000Mb/s.

Wat is nog meer belangrijk tussen Ziggo of KPN. KPN kan huishoudens zonder glasvezel een DSL-abonnement aanbieden. Het nadeel hiervan is dat de snelheid minder wordt, omdat er een grote afstand tussen de telefooncentrale en je huis is en hierdoor de kwaliteit van HD-kwaliteit tv-kijken kan beïnvloeden. Via de postcodecheck van KPN kun je online de verwachten snelheid bekijken, wat een aanrader is om eerst te bekijken. Het goedkoopste pakket van KPN heeft 50 Mbit/s. Maar kan wel verhoogt worden naar 100, 200 of 500. Maar in in de laatste gevallen gaat het dan vaak om glasvezel.

Ziggo en KPN leveren internet altijd het liefst in combinatie met digitale en analoge tv. Wanneer je voor alleen internet kiest is KPN goedkoper.


Ziggo of KPN: bellen

KPN

Bij KPN kun je ervoor kiezen om vast bellen als extra optie voor maar 1 euro per maand aan je pakket toe te voegen. KPN hanteert een starttarief van €0,12 en €0,12 per minuut. Per seconde vindt de afrekening plaats.

BelOnbeperkt Altijd
Als je toch heel veel belt met je vaste telefoon dan kun je overwegen om BelOnbeperkt Altijd als extra uitbreiding van je pakket af te nemen. Dit belabonnement kost €16,50 per maand.

BelOnbeperkt Avond en weekend
Wanneer je veel in de avond en het weekend voornamelijk met je vaste telefoon belt, dan is het abonnement ‘BelOnbeperkt Avond en weekend’ een goede optie en kost €9,50 per maand.

Ziggo of KPN, Voordeel van KPN is dat je met BelOnbeperkt Altijd abonnement naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland onbeperkt kunt bellen. Tevens kun je maar liefst naar 40 landen naar vaste nummers in het buitenland bellen.

 

Ziggo

Volop Bellen
Je kunt bij Ziggo zorgeloos met het abonnement ‘Volop Bellen’ voor maar €10,50 per maand onbeperkt naar alle Nederlandse vaste en mobiele nummers bellen. Je kunt dit abonnement maandelijks opzeggen en belangrijk om te weten is dat betaalde servicenummers en het bellen naar speciale nummers niet inbegrepen zijn.

Ziggo hanteert een starttarief van €0,11 en voor vast telefoneren €0,11 per minuut. Net als bij KPN gebeurt het afrekenen per seconde.

Let op: enige verschil is dat je met dit abonnement van Ziggo niet naar vaste buitenlandse nummers kunt bellen, wat bij KPN in het abonnement wel is inbegrepen.

Ziggo of KPN: Televisie

Hieronder staat een eerder geschreven blog artikel! Check it out! ↓  ↓  ↓  ↓

Verschil tussen Ziggo en KPN? Wij helpen om de verschillen te verduidelijken

Het verschil tussen Ziggo en KPN Wat is het verschil tussen Ziggo en KPN als grootste aanbieders op gebied van TV, bellen en Internet in Nederland? Op basis van het onderzoek van de ProviderMonitor en op basis van het alles-in-1 pakket wat de grootste aanbieders aanbieden. Hier een overzicht met daarin de verschillen. Verschil tussen Ziggo en KPN televisiekijken Televisie…

Zenderaanbod

Ziggo biedt meer zenders in HD dan KPN en heeft daarmee hun gemaakte belofte waargemaakt. Steeds meer SD-zenders worden nu door Ziggo naar HD opgewaardeerd.
De omzetting van MPEG2 naar MPEG4 werd gelijktijdig in gang gezet. Bij deze omzetting komt een brandbreedte vrij, die ervoor zorgt dat Ziggo het HD-zenderaanbod uit kan breiden. De HD-zenders van de van aanvullende premium-betaalabonnementen heeft Ziggo nu eerst opgewaardeerd en zijn ze begonnen om ook de HD-zenders van aanvullende tv-abonnement Ziggo Movies & Series XL op te waarderen.

Je kunt dus nu dan ook Ziggo Sport, FOX Sports en Film1 in HD bekijken en bijvoorbeeld ook HD-kwaliteit ontvangen bij het kijken van de programma’s RTL Crime HD, RTL lounge HD, RTL Telekids HD en OUT TV HD.

Ziggo blijft als actieve provider, die ook onderdeel is van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo de andere providers ver voor op het gebied van het leveren van HD. KPN levert bijvoorbeeld aanzienlijk veel minder HD zenders, net zoals Canal Digitaal. Canal Digitaal heeft als voordeel dat ze als satelliettelevisieaanbieder tientallen buitenlandse kanalen ongecodeerd in HD kunnen uitzenden.

Ultra HD Mediabox Next
Zowel KPN als Ziggo zijn volop bezig met 4K. De nieuwe mediabox next 4K Ultra HD via de Ziggo is een groot succes. Een mooi voordeel je kan opnemen en die content later terugkijken via de app. De next is verbonden met de cloud. KPN levert Ultra HD in het duurste Alles-in-1-abonnement. Ziggo zowel in het complete als max abonnement. Bij kpn kan je voor 2,50 upgraden naar 4K en voor 5,00 met opnemen.

Conclusie: Kies voor Ziggo

Om van alle bovengenoemde voordelen gebruik te kunnen maken, kies dan voor Ziggo als provider. Optimaal kunnen genieten in HD-kwaliteit, een groot zender aanbod én het Ziggo sport pakket gratis te ontvangen, zeer goede dienstverlenging en de hoge service die je gewend bent.

Wanneer je voor Ziggo kiest, dan heb je naast alle voordelen ook nog eens financieel voordeel als je alle pakketten en bundels vergelijkt. Ziggo heeft alles in huis om Tv, Internet en vast bellen in hoge kwaliteit aan jou te leveren. Ik zeg doen!!!! ? Klik hier voor meer informatie en bestellen.