/KPN TV ontvanger (Mediabox)

KPN Mediabox

Ben je op zoek naar meer informatie over de KPN Mediabox of KPN TV ontvanger, dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. Hier lees je namelijk alles wat je over de TV Ontvanger moet weten. Allereerst is het dan ook wel leuk om te vertellen dat de naam ‘KPN Mediabox’ eigenlijk helemaal niet bestaat. Toch wordt deze zoekterm vaak gebruikt. De oorzaak hiervoor is hoogstwaarschijnlijk te danken aan concurrent Ziggo, welke hun ontvanger de mediabox noemen. Het kastje dat nodig is om televisie te kunnen kijken, wordt door KPN de ‘KPN TV Ontvanger’ genoemd. Vanaf nu zal deze naam dan ook verder gebruikt worden in deze tekst. Ga er maar eens goed voor zitten, alle informatie omtrent de KPN TV Ontvanger lees je namelijk hieronder. 

De KPN TV ontvanger, wat is dat?

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is de KPN TV Ontvanger een apparaatje waarmee je onder meer televisie kunt ontvangen. Het heeft de vorm van een klein vierkant kastje, niet te veel poespas, maar gewoon simpel en zwart. Met behulp van een HDMI-kabel, Ethernetkabel (internetkabel) en een stroomvoorziening kan de tv-ontvanger eenvoudig aangesloten worden op jouw televisie. Naast televisie kijken, biedt de KPN TV ontvanger nog verschillende andere mogelijkheden. Hierover volgt straks meer.

Een zwarte ontvanger met groene gedachten

Voordat er dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden van de KPN TV Ontvanger is het namelijk eerst het benoemen waard dat KPN tot één van de meest groene bedrijven behoort. Dit is dan ook terug te zien in de apparatuur waarbij zo goed mogelijk wordt nagedacht over duurzaamheid. Dit geldt uiteraard ook voor de KPN TV Ontvanger. Zo bestaat de ontvanger bijvoorbeeld voor 33 procent uit gerecycled plastic en beschikt de tv-ontvanger over een energie spaarstand welke bijdraagt aan een zuiniger verbruik. Na het inschakelen van deze functie, zal de KPN TV ontvanger na 15 minuten in stand-by modus gaan waardoor er bijna geen energie meer wordt verbruikt. 

Tevens is de huidige tv-ontvanger vele male kleiner dan diens voorganger. Dit heeft tot gevolg dat het kastje ruim 64% minder plastic bevat. Alhoewel de ontvanger zwart van uiterlijk is, kan er dus rustig geconcludeerd worden dat er veel groene gedachten in verweven zijn. 

Een kastje met 4K

Terug naar de mogelijkheden van de KPN TV Ontvanger. Met dit kastje is het namelijk mogelijk om 4K televisie te kijken. Dit houdt in dat de tv-ontvanger ondersteuning biedt aan 4K televisies of aan televisies die 4K ondersteunen. Met 4K, ook wel Ultra HD of UHD genoemd, kun je genieten van een geweldig kleurcontrast. Met de enorme resolutie van 3840 x 2160, komt dit er simpelweg op neer dat je ruim vier keer zoveel pixels hebt als op normale televisies. Om van deze prachtige contrasten te kunnen genieten is het wel noodzakelijk om een internetsnelheid van minimaal 100 Mbit/s te hebben.

Alles samen, alles één

De KPN TV Ontvanger zorgt er tevens voor dat je alles op één plek hebt. Dit betekent dat je alle kijk-mogelijkheden bij elkaar hebt. Of je nu reguliere televisie wilt kijken, een leuke film, YouTube of Videoland, alles regel je dankzij de KPN TV Ontvanger via de televisie. Zo hoef je dus geen Dvd-speler meer aan te zetten voor die ene film en hoef je ook niet langer over te schakelen naar computer of smartphone wanneer je een video op YouTube wilt bekijken. Apps als YouTube en Videoland kun je namelijk gewoon vinden in het menu van de televisie. 

Het gebruik van een KPN TV Ontvanger is zeer praktisch. Dit geldt ook voor de bijgeleverde afstandsbediening. Deze is bijvoorbeeld voorzien van een Netflix-knop. Zo kom je met één druk op de knop direct in jouw Netflix-account terecht, mits je hier een abonnement op hebt uiteraard. Bingen maar!

Bleutooth verbinding

Waar voorheen Bleutooth zo goed als alleen nog op telefoons werd gebruikt om bestanden naar elkaar te verzenden, is het vandaag de dag niet meer weg te denken in de huidige technologie. Zo kunnen onder meer smartphones met headsets verbonden worden en ook printers met computers. Wanneer je kiest voor de KPN TV Ontvanger, ontvang je ook een afstandsbediening die met de Bleutooth-technologie is uitgerust. Dit betekent dat je de tv-ontvanger niet in het zicht hoeft te plaatsten en je de afstandsbediening ook niet perse op de ontvanger hoeft te richten. Zo kun je dus ook vanaf de eettafel overschakelen naar een andere zender bijvoorbeeld en kan het kastje netjes weggewerkt worden.

Overige handige functies die televisie kijken voortaan nog makkelijker maken

De KPN TV ontvanger en KPN TV hebben ook nog een aantal handige functies voor jou gemaakt. Zo is het onder meer mogelijk om jouw favoriete programma’s op te nemen. Ideaal dus voor wanneer je niet thuis bent. Je kunt de opname namelijk terugkijken op een moment wanneer het wel uitkomt. Een andere functie die de tv-ontvanger biedt is de terugspoel-functie. Zo kun je eenvoudig terugspoelen naar het begin van die ene film of je lievelingsprogramma zonder dat je iets hoeft te missen. Zit je midden in een programma, maar wordt de baby net wakker? Ook dit is geen probleem. Met de optie ‘live pauzeren’ kun je het programma namelijk tevens even pauzeren. 

De KPN TV Ontvanger zelf installeren

De KPN TV Ontvanger is eenvoudig te installeren. Je kunt dit dan ook makkelijk zelf doen. Door via de meegeleverde handleiding netjes alle stappen te volgen is de klus binnen een mum van tijd geklaard. Ook is het mogelijk om het online stappenplan van KPN te gebruiken. De mogelijkheid om de KPN TV Ontvanger zelf te installeren, maakt dat deze ontvanger extra voordelig is. Zo bespaar je namelijk op monteurskosten wat weer leuk scheelt in de portemonnee. 

Meningen over de KPN TV Ontvanger

Het moge duidelijk zijn dat vele mensen jou inmiddels voor zijn gegaan met het aanschaffen van de KPN TV Ontvanger. Daarnaast zijn er altijd verschillende mensen die producten zoals deze uitbundig testen. Ga je op zoek naar beoordelingen over de tv-ontvanger van KPN dan zie je dat deze vooral geprezen wordt voor zijn enorme snelheid. Ook het feit dat je de ontvanger niet in het zicht hoeft te plaatsen en dus netjes kunt verbergen wordt enorm gewaardeerd. Ditzelfde geldt voor de snelheid waarmee de ontvanger gebruiksklaar kan worden gemaakt. Tot slot zijn de gebruikers ook erg te spreken over de afstandsbediening en het menu waarin alles netjes bij elkaar te vinden is.

Conclusie

De KPN TV kwaliteit biedt je de hoogste kwaliteit TV kijken voor een schappelijke prijs. Zeker als je je al in bezig bent van een mobiel abonnement, krijg je er nog allerlei extra’s bij zoals extra zenders.

Voor meer informatie, prijzen of bestellen klik op de banner hieronder: 👇