/, NEW/Overstappen van Ziggo naar KPN

Overstappen van Ziggo naar KPN

Wil je overstappen van Ziggo naar KPN? Wij vergelijken in deze tekst de dienstverlening van Ziggo met die van KPN. Alvorens je gaat overstappen is het raadzaam om deze telecomproviders goed met elkaar te vergelijken. Doe ook goed research naar de pakketten die KPN in de aanbieding heeft en kies het pakket dat het best bij jouw situatie past.

Redenen om over te stappen naar KPN

Wellicht ben je een ontevreden klant van telecomprovider Ziggo en ben je de haperingen beu. Om de zoveel minuten loopt de apparatuur van Ziggo vast en het lekker genieten van die ene film is verpest. Je herstart voor de zoveelste keer je router. Het probleem is eventjes verholpen maar als even later een heerlijke recept wil opzoeken op je telefoon, wil de betreffende webpagina niet laden. Je besluit om de klantenservice te bellen. Na een goed gesprek zeggen ze dat er een monteur langs komt om het op te lossen. Dit is een prima oplossing maar liever had je natuurlijk gewild dat dit natuurlijk helemaal niet nodig zou zijn. De gedachten komt in je op of het tijd is om overstappen naar een andere provider. KPN is samen met Ziggo de grootste provider van Nederland.  Maar is KPN echt beter dan Ziggo?

Internet 

Je wil dat het internet altijd en overal in je huis werkt. Het liefst ook nog een beetje snel. Bij het basispakket van beide providers is de internetsnelheid even snel. Het voordeel van KPN is dat ze hun internet via een ADSL-aansluiting aanbieden. Ook is het mogelijk om voor glasvezel te kiezen. Bij Ziggo wordt het internet ook via glasvezel aangeleverd, maar het laatste stukje door een zogeheten COAX-kabel. Je hebt bij Ziggo dus niet een volledige glasvezel aansluiting. Niettemin heeft Ziggo ook razendsnel internet en die snelheid is vergelijkbaar met glasvezelsnelheid. Bij KPN zijn er meer mogelijkheden als het gaat om een snelle aansluiting. Uit onderzoek van de consumentenbond bleek dat het glasvezel internet van KPN een 8,3 kreeg. Het internet van Ziggo kreeg een 7,5.

Extra aanbiedingen 

Als je alles-in-1 pakket koopt, is het altijd leuk als je wat extra’s erbij krijgt. Je gaat er bijna vanuit eigenlijk, wat niet heel vreemd is. Je bent zeker niet de enige. Bij de basispakketten van beide providers krijg je gratis internetbeveiliging. Bij KPN krijg je KPN Veilig voor twee apparaten en bij Ziggo krijg je maar voor één PC internetbeveiliging. Een leuke bonus is dat je bij KPN er een gratis HD-tv ontvanger bij krijgt.  Als je een HD-tv ontvanger van Ziggo bij je abonnement wil, moet je helaas bij betalen. Bij beide providers is er wel een extra aanbieding in combinatie met een mobiel abonnement. Als je een KPN mobiel abonnement hebt, krijg je onder andere € 5 korting. Bij Ziggo krijg je ook korting maar dan met een mobiel abonnement van Vodafone, deze twee bedrijven werken samen. 

Storingen 

Als laatste vergelijkingen kijken we naar hoeveel storingen ervoor komen bij de providers. Het is in deze tijd helemaal verschrikkelijk als je door een storing opeens een dag zonder internet komt te zitten. Je wil dit natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar storingen van beide providers in het laatste kwartaal van 2020. Hier kwam uit dat bij de de glasvezel van KPN 91% betrouwbaar was. De DSL aansluiting van KPN was 88% betrouwbaar. Ziggo was met hun kabel aansluiting 84% betrouwbaar. 

Conclusie: KPN is de betere keuze 

Alle verschillende onderdelen van een alles-in-1 pakket zijn vergeleken, en daarnaast ook meer aspecten van de twee verschillende providers. Het is een goede keuze om overstappen naar KPN vanuit Ziggo als je op zoek bent naar betere klantenservice, beter internet, minder storingen en vooral het goedkoopst. Het voordeel van KPN is dat je bij hen kan kiezen voor glasvezel. Glasvezel is ook nog eens duurzamer dan via de kabel. Iets wat in deze tijd ook belangrijk is. De klantenservice bij KPN is op alle vlakken beter dan bij Ziggo. Bij de glasvezelaansluiting zijn er bijna geen storingen. Je krijgt meer extra’s bij een basisabonnement en je bent minder geld kwijt als je een uitgebreidere optie wil. Als je deze aspecten belangrijk vind, is overstappen naar KPN de beste optie. 

Heb je al internet van KPN maar wil je graag nog meer voordeel? In combinatie met een abonnement krijg je ook dikke korting op je sim-only abonnement: Meer informatie

Vergelijking

KPN en Ziggo zijn de twee grootste providers van Nederland. Maar op welke gebieden is welke provider de beste? Je wil ten slotte alleen maar het beste van het beste. Tegenwoordig maken we veel meer gebruik van tv-kijken door middel van streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime, Disney+, Videoland, NLZiet, Pathé Thuis. Dat vergt ook het één en ander van de internetverbinding. Om deze reden is het belangrijk dat de dienstverlening van Ziggo gedegen functioneert. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het internet van de providers maar naar ook de kwaliteit van het beeld van de tv. Dan is natuurlijk een goede klantenservice belangrijk. Er wordt gekeken naar de klantvriendelijkheid maar ook naar de oplossing(en) waar de providers mee komen. Dan natuurlijk nog de prijzen en niet te vergeten: welke extra’s worden er aangeboden? 

Beeldkwaliteit 

De beeldkwaliteit is ook belangrijk om te weten van je provider. Je wil niet naar je tv-scherm kijken en je storen aan een mindere beeldkwaliteit. Ziggo heeft over het algemeen een betere beeldkwaliteit dan KPN. Dit komt omdat de bandbreedte die wordt geleverd bij klanten hoger is. De hogere bandbreedte waarmee tv-zenders worden geleverd vertaalt zich, wanneer de MPEG4 compressie gelijk is, in betere beeldkwaliteit.  Ook biedt Ziggo in hun basispakket 80 zenders en KPN maar 72. Bij KPN heb je wel meer HD-zenders, namelijk 45 tegenover 37 HD-zenders van Ziggo. 

Klantenservice

Als je een probleem ervaart met je alles-in-1 pakket dan wil je graag vriendelijke te woord worden gestaan. Ook wil je dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Uit onderzoek van de consumentenbond bleek dat 11% van de KPN klanten contact hadden opgenomen met de klantenservice. Bij Ziggo was dat 14%. Naast het feit dat minder mensen het niet nodig vonden om de klantenservice bellen, wordt KPN als meer klantvriendelijk ervaren dan Ziggo. KPN kreeg een 8,1 en Ziggo een 7,8. Naast klantvriendelijkheid kreeg KPN op alle andere vlakken ook het hoogste cijfer van de consumentenbond. Ook in snelheid, deskundigheid en het meteen oplossen van het probleem is KPN beter dan Ziggo.  

Kosten 

Dan naar een van de belangrijkste onderdeel van deze vergelijking. Wie is het er goedkoopst? De kosten van een basispakket bij Ziggo is € 54 per maand. Bij KPN kost hun basispakket € 54,50 per maand. Dit is een verschil van maar € 0,50 per maand.  Als je een uitgebreider pakket wilt met meer zenders en 4K kwaliteit, dan is deze wel een stuk goedkoper bij KPN dan bij Ziggo. Ziggo Alles-in-1 compleet, het meest gekozen pakket is € 69 per maand. Het meest gekozen pakket van KPN is KPN standaard en deze kost € 59,50 per maand. Dat is een verschil van €9,50 per maand. Dit scheelt al € 114 in een jaar! Makkelijk verdient toch?

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.