//Formule 1 op 4K met Ziggo

Optimaal genieten van Formule 1 in 4K kwaliteit bij Ziggo

Formule 1 is door de jaren heen als sport steeds populairder geworden. In het bijzonder de voorbije jaren, onder meer door toedoen van de populaire Netflix docu-serie ‘Formula 1: Drive to Survive’ zijn heel wat nieuwe mensen fan geworden van deze indrukwekkende racesport. Alle actie op de racebanen wordt vanaf nu nog beter en nog spectaculairder in beeld gebracht. Dat is het gevolg van de introductie van Formule 1 in 4K kwaliteit bij de Nederlandse provider Ziggo.

Bekijk Formule 1 in de best mogelijke kwaliteit bij Ziggo 

Voor de klanten van Ziggo die ook nog eens fan zijn van Formule 1 brengt de maand maart wat extra leuks met zich mee. Met ingang van 26 maart (niet toevallig het moment waarop het nieuwe Formule 1 seizoen begint) gaat deze provider immers alle Formule 1 wedstrijden uitzenden… in 4K Ultra HD kwaliteit! Klanten die van deze geweldige kwaliteit willen kunnen genieten dienen wel in het bezit te zijn van een Mediabox Next. Bekijk jij Ziggo op een andere manier? Namelijk door middel van: 

  • De Mediabox XL; 
  • De Humax; 
  • Met de interne tuner van je televisie; 

In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je kan genieten van Formule 1 in HD-kwaliteit. Ook wanneer je gebruik maakt van één van de hierboven aangehaalde oplossingen kan je dus alle prachtige wedstrijden uit de Formule 1 gewoon lekker in een uitstekende kwaliteit en vanuit je luie zetel bekijken. Dat Ziggo er voor heeft gekozen om de kwaliteit van haar Formule 1 uitzendingen naar een nog hoger niveau te tillen is helemaal geen verrassende keuze.

De best mogelijke kijkervaring voor fans van Formule 1 

Ziggo staat er onder meer om bekend haar klanten eenvoudig toegang te verschaffen tot exclusieve content. Het is bekend dat de kijkervaring bij deze content voorop staat. Voor Ziggo en Formule 1 geldt bovendien dat ze reeds vele jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Eerder liet Marcel de Groot, de directeur Consumentenmarkt van Ziggo zich nog ontglippen dat details tijdens een raceweekend het verschil kunnen maken. Dat geldt uiteraard ook voor de kwaliteit van de beelden. Door het aanbieden van 4K wordt er voor gezorgd dat de kijkervaring van de fans naar een nog hoger niveau kan worden getild. Je beleeft bij Ziggo dan ook Formule 1 zoals nooit tevoren!

Niet alleen weergave in 4K van wedstrijden

Het spreekt voor zich dat niet alleen de Formule 1 wedstrijden zullen worden uitgezonden in 4K. Dit geldt namelijk eveneens voor bijvoorbeeld de trainingen. Ook deze zullen net als de kwalificaties immers in 4K beeldkwaliteit worden uitgezonden. Het uitzenden zal gebeuren via DVB-C. Dit aldus in tegenstelling tot het Love Nature-kanaal welke voorheen reeds in 4K te bekijken viel. Het is namelijk bekend dat Ziggo hiervoor gebruik maakt van de zogenaamde IPTV-techniek. Voor de F1-uitzendingen geldt dat ze over een framerate beschikken van 50 fps.

Directe weergave in 4K bij gebruik van Mediabox Next

Voor klanten van Ziggo die reeds de beschikking hebben over de Mediabox Next geldt dat zij eigenlijk helemaal niets hoeven te doen. De races zullen dan ook op kanaal 14 van Ziggo Sport meteen worden weergegeven in 4K-beeldkwaliteit. Heel wat mensen, in het bijzonder natuurlijk de fans van Formule 1 zien dit als een interessante reden om over te stappen naar Ziggo van bijvoorbeeld KPN.

Sowieso zal Ziggo door de introductie van Formule 1 races in 4K een niet onaanzienlijk voordeel kunnen leveren ten opzichte van de concurrenten. Voor andere providers zoals bijvoorbeeld KPN, maar ook Canal Digitaal geldt dan ook dat hun klanten het wellicht zullen moeten doen met uitzendingen in HD-kwaliteit. Ondanks het feit dat dit natuurlijk ook helemaal prima is, is het natuurlijk wel zo dat het verschil in kwaliteit onmiskenbaar aanwezig zal zijn. 

Nog meer uitzendingen van Ziggo Sport in 4K?

Vanaf 26 maar zitten Formule 1 liefhebbers dus helemaal goed bij Ziggo. Zij kunnen vanaf dat ogenblik dan ook in de best mogelijke kwaliteit hun favoriete racewedstrijden volgen. De vraag die veel andere sportliefhebbers zich nu uiteraard stellen is of er plannen zijn om ook andere sporten in 4K te gaan uitzenden. Daar is voorlopig evenwel nog niets over bekend. Let wel, de uitzendingen in 4K gelden uitsluitend voor de races zelf. Uiteraard zijn er ook verschillende praatprogramma’s rond de Formule 1 wedstrijden. Voor deze programma’s geldt dat ze nog gewoon in full HD zullen worden uitgezonden. 

Hoe het ook zij, de Formule 1 fans worden bij Ziggo werkelijk op hun wenken bediend. Zij zullen het nieuwe seizoen hoe dan ook op een nog intensere manier kunnen beleven. Ben jij een grote Formule 1 fan, maar nog geen klant van de provider Ziggo? Dan zou dit eventueel een extra reden kunnen zijn om een overstap te overwegen.

Ziggo mediabox next – Bestel ‘m nu!

Bij deze abonnementen ontvang je gratis de Mediabox Next. Daarmee wordt tv-kijken nog persoonlijker, slimmer én makkelijker. Thuis en onderweg, op elk scherm.

Ziggo mediabox next – Bestel ‘m nu!

Bij deze abonnementen ontvang je gratis de Mediabox Next. Daarmee wordt tv-kijken nog persoonlijker, slimmer én makkelijker. Thuis en onderweg, op elk scherm.

Internet & TV Max

 500 Mbit/s internetsnelheid

 Mediabox Next (4K)

 Movies & Series XL

 Vast bellen

Alles-in-1 Max

 500 Mbit/s internetsnelheid

 Mediabox Next (4K)

 Movies & Series XL

 Vast bellen

Internet & TV Giga

 1000 Mbit/s internetsnelheid

 Mediabox Next (4K)

 Movies & Series XL

 Vast bellen

Alles-in-1 Giga

 1000 Mbit/s internetsnelheid

 Mediabox Next (4K)

 Movies & Series XL

 Vast bellen

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.