//Mediaspeler aansluiten op je laptop
mediaspeler aansluiten op je laptop

Mediaspeler aansluiten op je laptop? Dit kan bijvoorbeeld via bluetooth of gedeeld netwerk.

Wat is een mediaspeler eigenlijk?

Een mediaspeler is feitelijk niets meer dan een klein kastje waar je digitale mediabestanden in kan stoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muziek of films. Deze bestanden kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven op je televisie of bijvoorbeeld op je stereo-installatie. De invoer op je apparaten kunnen gedaan worden door bijvoorbeeld een usbstick, een externe harde schijf, vanaf een netwerklocatie of vanaf bijvoorbeeld een ingebouwde harde schijf.

Tegenwoordig kunnen veel mediaspelers in beperkte mate ook media van het internet afspelen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld YouTube. Om je mediaspeler aan te sluiten op je televisie of stereotoren wordt er gebruik gemaakt van kabels die vervolgens op je apparatuur worden aangesloten, wat heel gebruikelijk is voor audio/videocomponenten.

De beste verbinding komt tot stand via HDMI welke de meeste mediaspelers vaak hebben. De modellen met alleen een analoge aansluiting zoals component en composiet kun je beter links laten liggen omdat deze niet toekomstbestendig zijn. Het geluid kan ook worden doorgegeven via een zogenaamde optische kabel. Dit soort aansluitingen ken je waarschijnlijk wel van dvd-spelers en geluidskaarten op bijvoorbeeld pc`s.

Soorten mediaspelers

Wanneer je een mediaspeler wil aanschaffen kun je kiezen uit mediaspelers met of zonder ingebouwde harde schijf. Het verschil is dat je met een mediaspeler zonder ingebouwde harde schijf direct bestanden kunt streamen vanaf je computer, netwerkopslag of andere externe opslag naar bijvoorbeeld je televisie of stereo-installatie. Wat een bijkomend nadeel hiervan is, is dat je computer ten aller tijden aan moet staan. Deze mediaspelers hebben vaak wel een usb-aansluiting en kan er een usbstick of harde schijf via usb worden aangesloten.

Maar je hebt ook mediaspelers met een ingebouwde harde schijf en deze bieden de mogelijkheid om bestanden direct op de mediaspeler op te slaan, en vervolgens ook direct af te spelen. Het voordeel hiervan is dat je computer dan niet hoeft aan te staan als je de opgeslagen bestanden wil gaan bekijken.

Mediaspeler aansluiten op je laptop

Afhankelijk door het gekozen mediaspeler-systeem kan je deze mediaspeler aansluiten op je laptop en verbinden via bluetooth of een bijgeleverde optische kabel. In enkele gevallen is het nodig dat je er bijbehorende software voor download, maar met Windows 10 is dit een appel en ei verhaal. Het werkt dus in de meeste gevallen super simpel om je mediaspeler te verbinden met je laptop.

Wanneer je besluit om een mediaspeler aan te schaffen kan het voor jou handig zijn dat je bij de aankoop aangeeft dat je hem voornamelijk met je laptop wil gaan gebruiken. Je kan dan de keuze van een mediaspeler aanpassen voor je laptop gebruik. Het handigste is wel dat je gebruik maakt van een draadloos systeem, dit puur omdat het gebruik dan makkelijker wordt voor je en je geen gedoe hebt met kabels die je aan moet sluiten. Je maakt het daardoor voor jezelf ook wat overzichtelijker om gebruik te maken van je mediaspeler. Een media speler biedt veel extra voordelen. Kijk er wel goed naar welke mediaspeler je gaat gebruiken zodat je zeker weet dat je alles kan afspelen.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.