//De 5 populairste games van nu

De 5 populairste games van nu

De tijd waarin we alleen maar bordspelletjes konden spelen is allang voorbij. Tegenwoordig spelen we de stoerste games op onze computers en andere game consoles. Maar met de toename in het aantal gameconsoles, is ook het aantal games enorm gestegen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de vijf populairste games van dit moment.

 

Assasins Creed

Assasins Creed is al jaren één van de populairste games van Ubisoft. De game werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Playstation, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar voor de Xbox en de pc. Assasins Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht in de middeleeuwen. De speler kruipt in de huid van Altaïr Lbn-La’ahad. De game is inmiddels zo populair dat er meerdere uitbreidingen van het spel zijn verschenen. Assassins Creed: Valhalla is de nieuwste in de serie, en is verkrijgbaar vanaf voorjaar 2022.

 

Mario

Er is bijna niemand die het populaire gamepersonage Mario niet kent. Mario is een kleine, Italiaanse loodgieter die is uitgegroeid tot één van de populairste videogamepersonages in de wereld. Het is dan ook niet gek dat de Mario games speelbaar zijn op veel verschillende platforms. Denk bijvoorbeeld aan de Nintendo, maar ook aan computers, Xbox en de Playstation. Mario is ooit begonnen als een avonturenspel, waarbij je Princess Peach moest redden uit een toren, maar inmiddels heeft Mario ook een eigen racegame. Mario is overigens niet het enige karakter dan enorm populair is geworden, ook Donkey Kong, Princess Peach, Toad en Wario zijn niet meer weg te denken uit de gaming wereld.

 

Far Cry

FPS games zijn misschien wel de meest populairste games van Ubisoft. In dit genre speelt de speler vanuit het oogpunt van één personage. Dit betekent dat je midden in de actie staat, en dat je continue op je hoede moet zijn voor onverwachte aanvallen. Far Cry is zeer geliefd door de goede verhaallijnen en grafische hoogstandjes. Deze game heeft inmiddels meerdere delen en extra uitbreidingspakketten. De nieuwste game in dit lijstje is Far Cry 6. Maak je geen zorgen, want alle Far Cry spellen zijn afzonderlijk van elkaar te spelen. Iedere Far Cry heeft een unieke verhaallijn, waardoor je niets mist wanneer je begint met het spelen van Far Cry 6.

 

Animal Crossing

Animal Crossing is in korte tijd immens populair geworden. Vooral op social media kun je niet meer om deze game heen. In tegenstelling tot veel andere games, maakt Animal Crossing gebruik van lieflijke kleuren en schattige karakters. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met het eveneens populaire The Sims. In Animal Crossing maak je jouw eigen eiland. Je verzamelt grondstoffen en ruilt met de andere bewoners, om je eigen woning te kunnen bouwen. Let wel op, want deze game is exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

 

Red Steel

Red Steel is één van de games van Ubisoft die exclusief is ontwikkeld voor de WII. In dit spel neem jij het, door middel van zwaardvechten en andere wapens, op tegen de Japanse mafia. Net als andere FPS games is Red Steel een game waarbij je één personage speelt. In dit geval is dat Scott Monroe. Red Steel wordt wereldwijd geprezen door de geavanceerde techniek en de verrassende plottwisten. Let op bij dit spel, want je krijgt strafpunten wanneer je teveel mensen doodt. Kies dus verstandig en denk na voordat je toeslaat!