//Een Minix mediaspeler kopen? Meer over de Neo U9-H
minix mediaspeler

Een minix mediaspeler kopen ?

Ervaar een minix mediaspeler nu met de Minix Neo U9-H de ultieme ervaring!

Met de Minix NEO U9-H haal je een krachtige en veelzijdige 4K mediaspeler in huis. Hij draait namelijk op Android, waarmee je dankzij de uitgebreide Play Store duizenden apps tot je beschikking hebt. Je speelt 4K video af met 60 beelden per seconde, allemaal in levensechte kleuren dankzij HDR10 ondersteuning (High Dynamic Range). Daarnaast stream je films, series en muziek van de populairste streamingdiensten. Wil je een video op je smartphone naar je tv sturen, dan kan dat via de ingebouwde Chromecast. En via XBMC of PLEX stream je je filmcollectie op je NAS of pc naar de Minix NEO U9-H. Je vakantievideo’s en foto’s bekijk je vanaf een usb stick, externe harde schijf of MicroSD kaart. Je speelt ook Android games op de Minix NEO U9-H via je smartphone. Meer over minix mediaspeler met Windows besturingsysteem? Lees een vorig bericht hier.

Bestandscompatibiliteit

Wat betreft het afspelen van eigen mediabestanden zijn er geen beperkingen. De NEO U9-H accepteert bijna alles, waarbij het zelfs ultra hd-beelden in maximaal zestig frames per seconde doorstuurt via de h.265/hevc-codec. Bijzonder is ook de ondersteuning voor hdr10. Kijk je vaak naar films, series en tv-programma’s, dan krijg je te maken met verschillende verversingsfrequenties. In tegenstelling tot veel andere Android-gebaseerde spelers schakelt dit exemplaar automatisch naar de juiste verversingsfrequentie, mits de juiste instelling is ingeschakeld. Ook bekende surround-indelingen als dolby digital, dts-hd en zelfs dolby atmos stuurt de mediaspeler keurig door naar een geschikte receiver.

De NEO U9-H heeft een standaardbehuizing, zoals we die inmiddels kennen van veel andere Android-gebaseerde mediaspelers. Het platte doosje is vierkant, waarbij er aan de zijkant drie usb-poorten en een micro-sd-kaartlezer zichtbaar zijn. Gebruikers sluiten het apparaatje via de hdmi2.0-poort op de televisie of receiver aan. Voor geluidsoverdracht beschikt het kastje ook nog over een optische s/pdif-uitgang.

Zodra we de NEO U9-H inschakelen, verschijnt binnen mum van tijd het geblokte menu op het scherm. Uitgerust met de Amlogic S912-H-mediaprocessor en 2 GB ram navigeert deze mediaspeler lekker vlot. Voor de opslag van apps is er 16 GB flashgeheugen ingebouwd. De meegeleverde afstandsbediening is wel wat beperkt, dus gebruik bij voorkeur een zogeheten airmouse met aan de achterkant een toetsenbordje. Minix verkoopt onder de naam NEO A3 een eigen airmouse. Up-to-date blijven over nieuwe minix technologie? Volg dan de minix tech Facebook pagina.

Bestel nu of voor meer informatie:

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.