Audio & beeld
//Ziggo 4K ontvanger: inmiddels getest door een eerste groep abonnees
Ziggo 4K ontvanger

Ziggo 4K ontvanger

4K Ultra HD-decoder

De introductie van de 4K Ultra HD-mediabox wordt op dit moment door een groep abonnees van Ziggo getest. Ziggo heeft hiermee de eerste nieuwe kleine stapjes voor de introductie gezet. De 4K Ultra HD-decoder verkeert in een pril stadium, verdere informatie is nog niet bekend.

Formule 1

Formule 1 speelt een zeer belangrijke rol. VodafoneZiggo heeft de uitzendrechten van de Formule 1 bezit maar is nog niet voor de klanten in 4K Ultra HD beschikbaar. Uit vertrouwelijke bronnen heeft Totaal TV al meerdere keren publicaties geplaatst waarin wordt verteld dat Ziggo de marktintroductie van 4K Ultra HD dit jaar nastreeft. De Ultra HD-kanalen worden op de Nederlandse markt steeds groter en meer beschikbaar. Goed nieuws is dat het nieuwe studiocomplex van Ziggo volledig technisch is ingericht om een Ziggo 4K ontvanger Ultra HD te gaan aanbieden en om een kanaal in 4K Ultra HD uit te zenden. De beelden van Formule 1 Grand Prixes zijn op dit moment alleen voor de rechtenhouders in 4K Ultra HD beschikbaar. Provider KPN breidt op korte termijn het zenderaanbod met de 4K zenders uit en SKV kabelnet Veendam biedt sinds kort NASA 4K op het demokanaal aan klanten.

Satelliet

Via de Astra1-satelliet is op dit moment de Formule 1 al op het demokanaal RTL UHD al in 4K Ultra HD via RTL Duitsland te bekijken is. Alle kwalificaties en races die dit seizoen in de Formule 1 worden gereden worden allemaal via de Duitse zender RTL UHD uitgezonden. Bij enkele satellietspeciaalzaken in Nederland en via online verkoop kun je de benodigde smartcard van het Duitse HD+ zenderpakket kopen. Wel soms met een aanbetaling om zo HD+ zenders te kunnen bekijken.

Ziggo 4K ontvanger Ultra HD

De vervolgstap voor de komst van Ultra HD bij Ziggo is uitschakeling van analoge tv en is ook belangrijk voor de komst van 4K zenders in deze beeldkwaliteit. In de uitzendnorm vergt bij verspreiding van 4K UHD namelijk veel bandbreedte. Voor Ziggo kan het online aanbieden belangrijke voordelen met betrekking tot beveiliging en bescherming van 4K Ultra HD-content hebben. Bij online aanbieden moet dan ook Ziggo 4K ontvanger Ultra HD-ontvanger gebruikt worden.

Nog geen 4K Ultra HD bij Ziggo

Voor het einde van dit jaar is de kans helaas zeer klein dat Ziggo 4K UHD naar de klanten brengt. Ziggo doet verder nog geen mededelingen over uitspraken over Ultra HD en houdt zich op de vlakte.

We blijven hopen dat Ziggo net zoals concurrent KPN UHD gaat aanbieden. Dit om zo de klanten de optimale snelheid en beeldkwaliteit te leveren!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.