//Mediaspeler kopen advies? Wij helpen kiezen!
mediaspeler kopen advies

Een mediaspeler kopen?

Een mediaspeler kopen advies. Een mediaspeler is voor jou de perfecte oplossing wanneer je op een makkelijke manier je media, films, muziek en bijvoorbeeld je foto’s via je televisie en/of geluidsinstallatie wil gaan afspelen!

Mediaspeler kopen advies

Om ervoor te zorgen dat je de beste mediaspeler aanschaft, ontvang je via onze website het beste advies! Met een mediaspeler kun je eenvoudig je media afspelen op je tv of beamer afspelen.

Wat is een mediaspeler?

Een mediaspeler is een apparaat om multimediabestanden af te spelen op bijvoorbeeld je TV of geluidsinstallatie. Via je thuisnetwerk of stand alone kun je de mediaspeler in gebruik nemen. Veel mediaspelers zijn uitgerust met veel online mogelijkheden en hebben dan ook toegang tot Internet.

Moeiteloos kun je video’s van hoge kwaliteit, maar ook muziek en foto’s van Internet of via de PC bibliotheek direct afspelen. Je kunt ook denken aan bijvoorbeeld Spotify met je favoriete speellijsten, YouTube filmpjes, Internet radio en nog veel meer! Meer mediaspeler kopen advies….

Advies aanschaf mediaspeler kopen

Wanneer je een mediaspeler koopt dan adviseer ik je om ook een aantal accessoires erbij aan te schaffen:

 1. Kabels
  Je krijgt vaak een eenvoudige composietkabel voor audio en video bij het aanschaffen van een mediaspeler. Wil je in Full HD of 4K films bekijken? Koop dan een HDMI-kabel waarmee je haarscherp en optimaal van je beeldkwaliteit kunt gaan genieten.
 2. Universele afstandsbediening
  Ik adviseer om je een universele afstandsbediening voor je mediaspeler te kopen. Op deze manier heb je namelijk volledige controle over al je video-en audioapparatuur.
 3. Wifi adapter
  Koop een Dongle, ook wel een wifi-adapter genoemd, wanneer je een mediaspeler koopt. Niet alle mediaspelers hebben namelijk een ingebouwde wifi en kun je dan middels een wifi-adapter alsnog je media via de usb poort op het draadloze netwerk aansluiten.
 4. Harde schijf
  Speel jij je films liever rechtstreeks af vanaf je mediacenter? Bouw dan een harde schijf in. Deze klik je zelf in de mediaspeler. Beschikt de mediaspeler niet over een harde schijfslot? Sluit dan een externe harde schijf aan op de usb poort van de mediaspeler.

Opslagmedia
Daarnaast kan het handig zijn om te beschikken over opslagmedia zoals een SSD, Flash Drive of Micro SD. Zo kun je bestanden opslaan die je weer kan afspelen met de mediaplayer. Een mediaplayer is plug and play (aansluiten en afspelen) en je kunt deze dus heel makkelijk aansluiten en bedienen.

Soorten mediaspelers

Als je een mediaspeler wil kopen, dan is handig om te weten welke soorten mediaspelers je kunt aanschaffen. Je kunt kiezen tussen mediaspelers mét of zonder ingebouwde harde schijf.

Je bestanden worden met een mediaspeler zonder harde schijf direct van je computer, externe opslag of netwerkopslag (NAS) gestreamd. Het nadeel hiervan is dat je computer hiervoor altijd aan moet staan. Dit is bij mediaspeler met ingebouwde harde schijf niet het geval en kun je direct je bestanden streamen. Dit is echt een groot voordeel! Mijn advies bij het kopen van een mediaspeler is dan ook een mediaspeler met een ingebouwde harde schijf.

Hoe werkt een mediaspeler?

Een mediaspeler werkt heel eenvoudig! Sluit de mediaspeler met een HDMI-kabel aan op je tv en speel je muziek, foto’s en films af op je televisie af vanaf een usb stick, geheugenkaartje of externe harde schijf. Vanaf een netwerkapparaat – zoals een NAS, computer of laptop je media naar je televisie streamen.

Voordelen

 • Ruime hoeveelheid bestandsformaten die afgespeeld kunnen worden.
 • Ondertitels apart afspelen.
 • Filminformatie automatisch ophalen.
 • De interface is gebruiksvriendelijk.
 • Via de tablet/smartphone makkelijk bedienen.

Media (draadloos) streamen

Vanuit je hele thuisnetwerk kun je al je media via de mediaspeler gaan streamen. Wil je toch liever geen kabels door je huis heen hebben lopen, kies dan voor een mediaspeler met wifi als optie en stream vervolgens via het draadloze netwerk.

Streamen vanaf een iPad, iPhone of MacBook?

Ga dan voor de Apple TV, een mediaspeler met Airplay. Je kunt dan met je iPad, iPhone of MacBook je nieuwste media: je foto’s, muziek, video’s en games direct op je Apple TV laten zien.

Media afspelen vanaf een harde schijf?

Mijn advies is bij het kopen van een mediaspeler om een mediaspeler aan te schaffen met een Usb aansluiting. Je hoeft slechts de harde schijf op de usb poort in te pluggen en kun je vervolgens direct vanaf de harde schijf je media streamen en afspelen.

Advies Netflix kijken op tv?

Kies een mediaspeler met de Netflix-app, wanneer je een abonnement op Netflix hebt of wil gaan afnemen. Je kunt dan direct via de app je films en series direct vanaf je mediaspeler op Tv bekijken. Voor het Netflix abonnement betaal je per maand een vast bedrag en kun je daarvoor eindeloos HD-films en series bekijken.

Verbindingsmogelijkheden mediaspeler

In de meeste gevallen heb je een HDMI-kabel nodig om zo de mediaspeler op je televisie aan te sluiten. De mediaspeler moet je bedraad of draadloos op je computer of thuisnetwerk aansluiten. Wanneer je een mediaspeler hebt die tot internet toegang heeft dan kun je op deze manier bijvoorbeeld YouTube video’s op je televisie bekijken.

Aandachtspunten aanschaf mediaspeler kopen
Let op de opslagcapaciteit die de mediaspeler heeft, die je wil kopen! Ik adviseer je de mediaspeler te kopen die genoeg ruimte heeft voor al je foto’s, video’s en films die je hier op wil opslaan en afspelen. Heb je een 3D televisie, dan adviseer ik je een mediaspeler aan die 3D weergave ondersteunt aan te schaffen.

Ben je na mijn advies over het kopen van een mediaspeler enthousiast geworden? Schaf dan snel via onze website een mediaspeler aan, zodat je optimaal in hoge kwaliteit van al je audio en video kunt gaan genieten! Afbeelding is designed by Freepik 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.