//Wat is streamen nu eigenlijk?
wat is streamen

Werken met een HD Streambox

Wat is streamen nu eigenlijk? Streamen wil zeggen dat je beeld en geluid van het internet haalt en direct thuis op een scherm bekijkt. Het bestand waar je naar kijkt wordt niet eerst op je computer gezet. Het wordt rechtstreeks vanaf de bron doorgegeven en je kunt het direct bekijken. Hiermee is de vraag “ wat is streamen ” in de basis beantwoord. Streamen kun je doen met een computer of met een mobiel apparaat. Als je via je smartphone naar Spotify luistert dan is er sprake van streamen. Datzelfde geldt als je een radiostation beluistert. Want ook in deze gevallen worden de geluidsbestanden niet vooraf gedownload. Je luistert in veel gevallen live. Dat wat op de radio wordt uitgezonden kun je direct beluisteren, zij het dat er een kleine vertraging op zit.

Wat is streamen voor bedrijven?

Bedrijven maken soms ook gebruik van streaming. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er een live verbinding is met de hoofdvestiging in het buitenland tijdens een vergadering. Er worden dan vaak bedrijfsgevoelige zaken besproken die alleen bedoeld zijn voor de deelnemers aan dit overleg. Zo’n streaming wordt dan ook als het goed is beveiligd zodat niet iedereen kan meekijken en meeluisteren. Een streaming box heeft deze mogelijkheden.

Zo werkt de streambox

Met een HD Streambox kun je op je televisie kijken naar gestreamd materiaal. Het kan gaan om filmpjes op Youtube, maar ook kun je films en series kijken via diensten zoals Videoland en Netflix. De streambox sluit je aan op je televisie en verbind je met het internet. Zo kun je de online beschikbare bestanden zoals films en video’s eenvoudig laten afspelen in je eigen huiskamer. Je kunt een streambox ook gebruiken voor het streamen van muziek, zoals van Spotify of een andere muziekdienst. De meeste streamingboxen zijn zodanig geprogrammeerd dat ze alleen content kunnen afspelen die afkomstig is van legale bronnen.

Meer weten over streamen

Als de vraag “ wat is streamen ” voor jou nog niet helemaal beantwoord is, dan kun je online hierover meer informatie vinden. Voordat je een streambox aanschaft is het verstandig om voor jezelf te bepalen waarvoor je deze het meest zult gaan gebruiken. De meeste streamboxen zijn zeer eenvoudig aan te sluiten en de bediening wijst zich in de meeste gevallen vanzelf.

foto:Designed by makyzz / Freepik

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.