//Draadloos je scherm delen naar je TV?
draadloos je scherm delen

Draadloos je scherm delen naar je tv!

Draadloos je scherm delen door middel van ‘casten’. Wil je beeld of geluid kunnen streamen naar je televisie? Bijvoorbeeld vanaf je tablet of smartphone? Dat kan heel eenvoudig door te ‘casten’. Hierbij wordt de inhoud van een Chrome tabblad op bijvoorbeeld je smartphone naar een zogeheten Chromecast gestuurd. Dit is een klein apparaatje dat je kunt aansluiten op de HDMI-ingang van je televisie. Op deze manier kun je zowel beelden als geluiden naar je televisie streamen. Maar op dezelfde manier is het bijvoorbeeld ook mogelijk om geluiden te streamen naar een versterker.

Standaard in Google Chrome

Casten vanuit Google Chrome is echt heel eenvoudig. Voorheen moest je hiervoor nog een speciale extensie in Chrome installeren, maar sinds juli vorig jaar is zelfs dat niet meer nodig. Het is nu namelijk standaard in Chrome ingebouwd. Je kunt evengoed nog steeds de extensie installeren, je hebt dan namelijk een handig cast-icoontje rechts naast je adresbalk. Je kunt dan met één buisklik draadloos je scherm delen, webpagina’s direct weergeven op je televisiescherm en meer. Zo kun je dus surfen op je tv of uitzending gemist kijken.

Draadloos je scherm delen voor films, series en muziek

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Ook YouTube filmpjes speel je in een handomdraai vanaf je smartphone of tablet af op je televisiescherm. Je kunt zelfs met meerdere mensen in dezelfde ruimte samen een playlist opbouwen, omdat iedereen de Chromecast vanaf zijn smartphone kan bedienen. Ook een Netflix film of serie kun je op deze manier bekijken. Selecteer de film op je smartphone en ‘cast’ hem met één muisklik naar je tv. En natuurlijk kun je ook je eigen filmpjes bekijken, games spelen of muziek streamen via Chromecast, bijvoorbeeld via de Spotify app op je telefoon.

Televisie kijken zonder abonnement

Het is ook mogelijk om door middel van casten live televisie te kijken. Gewoon door draadloos je schermdelen. Je hebt dan wel de gratis NPO-app nodig. Je kunt dan de drie publieke zenders zien op je tablet of smartphone en via je Chromecast ook op je televisie. Hetzelfde geldt voor meerdere zenders wanneer je gebruik maakt van de Ziggo GO app of KPN play, maar deze is niet gratis, die zit bij een televisie abonnement. Dat betekent dat je gewoon televisie kunt kijken op je televisiescherm, maar zónder een extra televisieabonnement. Je hoeft dan alleen nog maar een tv en Chromecast of Apple TV hebben.

De nieuwste Chromecast 4K Ultra HD:

De originele Chromecast:

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.