//Streamen in het buitenland
streamen in het buitenland

Streamen tegengaan geoblocking straks niet meer mogelijk

De laatste tijd is de Europese Unie zeer actief bezig met het ingrijpen in de manier waarop met data- en telefoonverkeer wordt omgegaan. Eerder werd bijvoorbeeld al een einde gemaakt aan het bestaan van roamingkosten wanneer je als inwoner van de EU naar een andere EU-staat trok. Daar is men echter niet van plan het bij te laten. Wat voor mensen en goederen al geldt, moet ook voor streamen in het buitenland straks mogelijk zijn, namelijk vrij verkeer door alle lidstaten. Een voorstel hierover is al door het parlement heen.

Eén abonnement voor heel Europa

In het kort gaat het erom dat het straks mogelijk moet zijn om met één en hetzelfde abonnement te kunnen streamen in het buitenland. Dit geeft de consument dus net iets meer rechten op dit gebied. Nu is het nog mogelijk voor aanbieders om aan de hand van locatiebepaling de mogelijkheid om een bepaald abonnement te gebruiken tegen te gaan. Dit noemt men geoblocking. Deze blokkade is straks, wanneer de nieuwe wet in werking treedt illegaal. Je kunt dan overal hetzelfde zien.

Alles moet mogelijk zijn

De wet heeft betrekking op eigenlijk alles wat je je kunt bedenken waarvoor je moet streamen. Of het nu gaat om video’s, muziek, televisie of zelfs e-books, maakt geen enkel verschil. De limiet die wordt gesteld bij de landsgrens van het land waar de bestelling is geplaatst moet straks voor al deze diensten worden opgeheven. Op zich een logische gedachte, een boek kon je ook overal lezen en een cd overal in een cd-speler stoppen. Dit moet dus met een stream niet anders zijn.

Ingang per 2018 streamen in het buitenland

De wet gaat ook sneller in dan je misschien had gedacht. Nu het voorstel is aangenomen wordt alles direct in werking gezet om hem te gaan handhaven. Vanaf begin 2018 moet dit het geval zijn. Dat de wet met een overgrote meerderheid werd aangenomen helpt hierbij. Maar liefst 584 van de 628 stemmers stemden voor. Wanneer de Europese Raad van Ministers ook zijn fiat geeft kan binnen negen maanden alles geregeld zijn. Meer in eerder bericht over Ziggo Go.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.