//Online tv kijken = andere reclame in 2019
online tv kijken

Online tv kijken

Terwijl er steeds minder naar de televisie zelf wordt gekeken, wordt er steeds meer online tv gekeken. Online media bereiken meer en meer mensen. Zo heb je natuurlijk de traditionele televisie die teruggekeken kan worden via uitzendinggemist. Maar ook Netflix, Youtube, Videoland, Pathe thuis, Kodi, Popcorn Time, Stremio en vele andere streamingdiensten die het online tv kijken erg aantrekkelijk maken. Kijken wat je wilt, wanneer je wilt en waar je wilt, aangezien de meeste online tv diensten op vele apparaten beschikbaar zijn.

Vooral onder jongeren is het online tv kijken van tv bijzonder populair. Youtube begint de tv al behoorlijk over te nemen. Youtube is onder jeugd bizar groot tussen 14 en 19 jaar kijk meer dan 85% regelmatig via Youtube! Het concept is simpel; er zijn mensen die filmpjes bedenken en deze maken. De filmpjes worden online gezet en andere mensen kijken ernaar. Er zijn al vele zogenaamde ‘vloggers’ die per filmpje makkelijk 100 a 200 duizend views krijgen en daar via advertentie en sponsorgelden nog aardig wat aan overhouden ook.

In tegenstelling tot traditionele tv is er veel meer communicatie met de mensen die de video’s bekijken. Zo kan er ook veel makkelijker op worden ingespeeld. Hierdoor is tv kijken via internet zo bijzonder populair.

Streaming diensten

Maar er is veel meer naast Youtube. Er zijn talloze streamingdiensten te vinden waarbij je de film, serie, documentaire of cabaretshow van jouw keuze kunt kijken, wanneer je wilt. De bekendste is Netflix. Deze onderneming was er snel bij en heeft hierdoor ook een zeer uitgebreid aanbod in landen over de hele wereld met een nog steeds groeiend aantal abonnees. Hier zit dus een groot aantal van de mensen die online tv kijken. Verder is er ook het Nederlandse Videoland, die eenzelfde soort dienst aanbiedt en ook Amazon en andere aanbieders proberen er een graantje van mee te pikken. We verwachten dat AppleTV hier ook nog een grotere rol in gaat spelen. Maar laten we vooral onze Nederlandse diensten stimuleren!

Op Youtube na, moet je op al deze diensten geabonneerd zijn tegen een klein geldbedrag per maand. Maar er zijn ook handigheidjes die ervoor zorgen dat je geen geld hoeft te betalen. Zo heb je Popcorn Time, Stremio en Kodi, waarmee je gratis online tv kunt kijken. Al deze voordelen zorgen voor een verschuiving van mensen die traditionele tv keken naar mensen die tegenwoordig meer en meer online tv kijken. Let op niet alles wat gratis is is helemaal legaal.

Image by mohamed_hassan on Pixabay

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.