//Wat is on demand?
wat is ondemand

Wat is on demand kijken? In Nederland zijn de verschillende aanbieders van televisie in een felle concurrentiestrijd belandt. Dit alles heeft te maken met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van digitale televisie. Het is anno 2019 namelijk niet meer nodig om thuis te wachten op je favoriete programma. Nee, dankzij verschillende nieuwe ontwikkelingen is het mogelijk om de programma’s voor uit te kijken, om programma’s terug te kijken of om programma’s te pauzeren. Ook heeft de komst van Netflix en Videoland voor een ware verandering binnen de televisiewereld gezorgd.

Mediabox next

Een van de aanbieders van televisie in Nederland is het welbekende Ziggo. Dit bedrijf, herkenbaar aan het oranje logo, is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe 4K Ultra HD-decoder. Sterker nog; de verwachting is dat Ziggo op korte termijn al gaat beginnen met de uitlevering van deze nieuwe mediabox. Maar, wat is deze Ziggo Mediabox Next nou exact? Je kunt hieronder alles over deze nieuwe mediabox lezen.

Bij de Ziggo Mediabox Next worden programma’s in de cloud opgenomen. Hierdoor kan je op elk gewenst moment naar je lievelingsprogramma’s kijken. Dat wordt ook nog eens versterkt door de komst van een 30 graden versie van Ziggo GO. Oftewel: Ziggo Go wordt nóg uitgebreider en wordt nóg beter voor de smartphone en tablet. Ook is het mogelijk om reclames door te spoelen, indien deze reclames zich bevinden in een programma dat je opgenomen hebt. Bijna niemand zit op reclames te wachten, dus deze optie is echt ideaal. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat Ziggo zich aan de wetgeving moet houden. Hierdoor is het niet mogelijk om bij de belangrijkste commerciële zenders de reclames door te spoelen.

Daarnaast is de spraakbesturing verbeterd en ook verbruikt deze mediabox een stuk minder stroom. Al met al is de Ziggo Mediabox Net een verbetering van de reeds bestaande mediabox van Ziggo. Als je klant van Ziggo bent, kun je op termijn deze nieuwe Mediabox verwachten. Op dit moment is een select groepje klanten van Ziggo de Mediabox Next aan het testen. Zij hebben echter een overeenkomst getekend waarin staat dat men een beroepsgeheim heeft. Vooralsnog zijn de reviews van deze nieuwe mediabox van Ziggo dus nog niet al te uitgebreid. Dit zal echter in de loop der tijd gaan veranderen.

On demand

De vraag van dit artikel is ‘Wat is on demand kijken?’. In relatie met bovenstaande beschreven nieuwe mediabox van Ziggo gaan we het antwoord op die vraag geven. Als je On Demand televisie wilt kijken, wil je dat de televisie zich aan jou aan past. Met andere woorden: als jij op zaterdagochtend om 10:00 uur naar je favoriete programma wilt kijken, is dat mogelijk. Het maakt daarbij niet uit of dit programma op dinsdag, op donderdag of op vrijdag uitgezonden is. Ook is het, dankzij On Demand televisie, mogelijk om programma’s voor uit te kijken.

Bij On Demand kijken draait het erom dat jij de teugels in handen hebt. Jij bepaalt waar je naar wilt kijken. Voorheen ging dat heel anders; je was afhankelijk van de programmering van de televisiezenders. Het gebeurde daardoor vroeger dat men thuis bleef voor een spannende aflevering van GTST. Tegenwoordig is dat absoluut niet meer noodzakelijk. Dat is allemaal te danken aan On Demand televisie kijken.

Overigens is het belangrijk om te weten dat On Demand televisie ook wordt aangeduid als Interactieve televisie. De verschillende providers in Nederland hanteren hun eigen bewoordingen voor. Mocht je de term Interactie tv staan, weet je dat dit hetzelfde betekent als On Demand televisie kijken.

Photo:

Designed by Makyzz

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.