//NLZiet verhoogt resolutie
NLziet resolutie

Goed nieuws: NLZiet verhoogt resolutie, framerate en bitrate

Recent heeft de televisiedienst NLZiet aangekondigd dat ze enkele veranderingen door gaan brengen. Deze veranderingen hebben een positieve invloed op de NLziet resolutie, de framerate en de bitrate. Met andere woorden:

  • We zien resolutie verhoogd worden naar 1080p
  • De framerate gaat naar 50fps
  • De bitrate wordt verhoogd naar 7,5Mbit/s

Deze veranderingen/verbeteringen zijn recent door NLZiet aangekondigd. De IT-directeur Sander Kouwenhoven zegt daarover het volgende: ‘Het gaat hierbij specifiek om de live- en replaystreams die via Red Bee (Brits bedrijf) lopen’. NLZiet gebruikt deze partij sinds enige tijd als provider voor alle livestreams van sportwedstrijden.

Deze genoemde verbeteringen gelden dus niet voor video-on-demandcontent die via standaard kanalen getoond worden. De content van NPO, RTL en Talpa hebben dus geen verbeteringen.

Verschillende devices

NLZiet is hierbij ook in staat om onderscheid te maken tussen de verschillende devices. Mobiele gebruikers met een smartphone of tablet kunnen bijvoorbeeld niet profiteren van bovengenoemde NLziet resolutie veranderingen. Voor de Apple TV, de computer en Android TV worden de veranderingen in de komende weken doorgevoerd. Voor de Chromecast en Airplay duurt het nog enkele maanden voordat de veranderingen doorgevoerd zijn.

Wil je gebruik maken van de veranderingen? Dan moet je op hun smart-tv of PlayStation 4 naar het hoofdmenu gaan. Daar kan je onder de naam ‘over de app’ de gewenste streamkwaliteit aan gaan passen. Indien je de streamkwaliteit op ‘hoog’ zet, kan je twaalf hoofdkanalen in de hogere kwaliteit gaan bekijken. Het gaat hierbij om NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL 7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL 8, RTL Z en SBS9.

Overigens komen de veranderingen van NLZiet niet helemaal uit de lucht gevallen. Al in april gaf de directeur van NLZiet, Niels Baas, aan dat er na de zomer enkele veranderingen doorgevoerd zouden worden. Deze veranderingen hebben dus betrekking op de resolutie, bitrate en framerate. Meer NLziet op de website!

Wat is NLziet?

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.