//Is de Apple tv 5 alweer in aantocht? Wanneer Apple tv 5?
wanneer apple tv 5

De nieuwe apple tv 5 veel eerder dan verwacht

Wanneer Apple tv 5? Apple zou van plan zijn om nog dit jaar, twee jaar na zijn vorige televisietoestel, een nieuwe versie van de Apple TV op de markt te brengen. Dit wordt dan de vijfde generatie Apple televisie, die moet worden uitgerust met ondersteuning voor 4K. Dit melden diverse bronnen rond de telecomgigant. Naast de ondersteuning voor 4K resoluties zou dit vernieuwde model mooiere kleuren moeten gaan bieden.  Deze wordt momenteel al getest, maar wanneer Apple tv 5, wij verwachten oktober 2017.

Films en series kijken in extreem hoge resolutie

De verbeteringen zouden het onder andere mogelijk moeten maken om films of series in een zeer hoge resolutie te streamen. Op dit moment biedt Apple in de iTunes Store echter nog helemaal geen 4K content aan, maar een dienst als Netflix bijvoorbeeld al wel. Dat betekent dat Apple eerst het aanbod in de iTunes Store zal moeten aanpassen. Momenteel is de maximaal beschikbare resolutie van films in de Store 1080p.

Wanneer Apple tv 5: oorspronkelijke plannen niet waargemaakt

Oorspronkelijk had Apple trouwens geheel andere plannen met de Apple TV. Men wilde de televisie op de markt brengen in combinatie met een gamecontroller en op die manier de concurrentie aangaan met de PlayStation en de Xbox. Ook een coax-aansluiting werd overwogen, in plaats van de settopbox voor televisiekijken. Overigens is op de Amerikaanse markt wel een tv-app beschikbaar, waarmee gebruikers content van diverse diensten kunnen bekijken op hun Apple TV. Of deze functie ook in Nederland beschikbaar zal worden is op dit moment niet bekend.

Besturingssysteem en startscherm

Ook het besturingssysteem van de huidige (vierde generatie) Apple TV, tvOS, is niet zo ambitieus als de oorspronkelijke plannen deden vermoeden. De interface van de laatste Apple TV uit 2015 is niet veel anders dan die van de oudere modellen en doet wel erg sterk denken aan het startscherm van de iPhone. In de oorspronkelijke plannen was nog sprake van allerlei andere functies, bijvoorbeeld een startscherm met vier verschillende opties voor de Apple TV die in het midden van het scherm zouden komen te staan, namelijk video, muziek, games en overige content. Hoeveel van deze ideeën uiteindelijk in de vijfde generatie Apple TV wel terug zullen komen is vooralsnog niet bekend. Maar wanneer Apple tv 5, wij verwachten oktober 2017.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.