//Kodi mediabox voor iedereen toegankelijk
kodi mediabox

Kodi mediabox

De kodi mediabox of eigenlijk een mediabox waarop kodi draait is erg populair. Het aantal leden van de community, mensen die bijdragen of veel verschillende manier is enorm. Kodi maakt het allemaal mogelijk dus muziek afspelen bijna alle verschillende bestanden, films, tv shows en fotos. Maar ook radio of browsen op het web is mogelijk. Doordat het zoveel wereldwijd wordt gebruikt hoef je alleen maar te googelen en je vindt een uitleg over hoe je een bepaalde add-on installeert. Add-ons maken bepaalde functionaliteiten mogelijk. Bijv. live tv van zenders over de hele wereld, denk aan bbc of gemakkelijk navigeren in uitzending gemist. Er zijn een kleine 1000 gratis officiële add-ons en een hele wereld aan illegale. Kodi is 100% open source!

Wat is open souce eigenlijk?

Kodi is open source ‘The best things in life are free!’. De software is gebouwd door de personen uit de community en wordt constant verbeterd door de gemeenschap. De open source wereld is een eigenaardige mix van enthousiaste individuele ontwikkelaars die programma’s ontwikkelen, uitbouwen en gedreven worden door technologische uitdagingen. Maar ook door onderliggende filosofie van vrijheid en rechtvaardigheid. Zij vinden dat iedereen elkaar moet helpen, zodat we allemaal kunnen genieten van iets moois. Ze verdienen door kennisdeling, maar ook door waardering en wie weet merkt een groot bedrijf jouw kwaliteiten op;)  Lees alles over kodi op de officiële kodi wiki.

Kodi ook voor PC

Een kodi mediabox kan je zelf direct maken, bijvoorbeeld door het te downloaden op je laptop en streamen naar je tv. Maar het is ook mogelijk op OSX, iOS, Android en Linux. Een heel leuk project is om een Raspberry Pi tot een kodi mediabox te maken. Programmeer zelf een SD-kaart en laat een Raspberry functioneren als mediaplayer, zie dit starterspakket voor NOOBS of mega leuk om cadeau te doen.

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.