//Smart Wifi van Ziggo

Smart Wifi van Ziggo

Als je op zoek bent naar wifi, kan Smart Wifi van Ziggo een goede optie voor je zijn. Smart Wifi van Ziggo zorgt ervoor dat je overal in huis goede wifi kan hebben. Normale wifi heeft wel eens op een afstand of een andere verdieping problemen met de verbinding. De Smart Wifi van Ziggo zorgt ervoor dat de problemen met de verbinding zoveel mogelijk vermeden en opgelost kunnen worden. 

Wat is Smart Wifi van Ziggo?

Smart Wifi van Ziggo is een manier om wifi door je hele huis op een vaste snelheid te laten werken. Het is niet de bedoeling dat de verbinding op bepaalde punten in het huis anders werkt. De verbinding van wifi is vaak op een plek zoals de zolder van mindere kwaliteit. 

Daarom maakt Ziggo gebruik van speciale wifi versterkers om dit te verbeteren. Deze zorgen er in principe gewoon voor dat je extra punten in je huis hebt waar de wifi vandaan kan komen. Samen met de modem maken de versterkers een soort netwerk. Dit wordt ook wel een mesh-network genoemd. Door hier gebruik van te maken, kun je overal in huis snelle en stabiele wifi verwachten. 

De Smart Wifi modem

Om gebruik te maken van de Smart Wifi van Ziggo, krijg je te maken met de nieuwe Smart Wifi modem. Dit is de basis van het mesh-network dat je creëert. Daarom wordt de wifi van dit modem ook wel wifi 2.0 genoemd. Deze smart modems hebben ook nog een aantal speciale functies. 

Zo schakelt de wifi modem van zichzelf over naar de beste frequentie. Hierdoor wordt het beste wifi signaal gezocht. Onder alle apparaten die gebruik maken van de wifi wordt verbinding verdeeld. Hierdoor heeft iedereen even snel internet. Verder kiest de wifi uit zichzelf het beste punt om het wifi signaal vanaf te verzenden. 

Smart Wifi versterkers

De Smart Wifi van Ziggo werkt door middel van Smart Wifi versterkers. Dit zijn simpele apparaatjes die samenwerken met je Ziggo Smart Wifi modem. Samen met het modem vormen deze het mesh-network. Vanuit de modem wordt het signaal naar de versterkers gestuurd die ze vervolgens naar de apparaten kan sturen. 

Je kunt op twee manieren smart wifi versterkers krijgen. Het is mogelijk om deze te kopen of lenen. Het is mogelijk om 1, 2 of 3 versterkers te krijgen. Hier betaal je €59,-, €99,- of €158,- voor. Ook is het mogelijk om deze te lenen voor €1,25, €2,50 of €3,75 per maand. 

De app

Het Smart Wifi netwerk van Ziggo is verbonden met een speciale app. Door gebruik te maken van de app is het mogelijk om in de gaten te houden hoe het wifi netwerk precies werkt. Door overal in huis te controleren hoe de wifi werkt, is het mogelijk om te bepalen waar je een extra versterker nodig hebt. Als het instellen allemaal niet lukt, is het hiervoor ook mogelijk om een monteur van Ziggo langs te laten komen. Hier worden echter wel kosten voor gerekend. 

Smart wifi kun je bij elk Ziggo abonnement krijgen? Meer weten? Klik hier.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.