/, Ziggo/Radio luisteren met de Ziggo Mediabox

Radio luisteren met Ziggo mediabox

De meeste mensen zijn gewend radio via de radio. Echter is het tegenwoordig mogelijk om radio op andere manieren te luisteren. Een manier waarop dit tegenwoordig veel gedaan wordt, is met een mediabox. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met een Ziggo mediabox radio te luisteren. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. 

Een stereoset met een mediabox

Om radio te luisteren, is het als eerste mogelijk om een stereoset aan te sluiten op je mediabox. Het is misschien een andere manier om radio te luisteren dan je gewend bent, maar het is een simpele en prettige manier om radio te luisteren. 

Er zijn een aantal manieren waarop je met een mediabox en een stereoset radio kunt luisteren. Een stereoset zorgt voor het beste geluid in combinatie met de Ziggo mediabox. 

Het aansluiten van de mediabox op de stereoset

Om een mediabox in combinatie met een stereoset te gebruiken, is het belangrijk om deze goed aan te sluiten. Dit kan gedaan worden door middel van verschillende kabels. Welke kabel de beste optie is, is vooral een kwestie van voorkeur. Er zijn drie kabels die gebruiken kunnen worden. Dit zijn de volgende kabels:

  • Een optische kabel (SPDIF-kabel)
  • Een tulp kabel (RCA-kabel)
  • Een HDMI kabel

De kabel die je het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van de mogelijke aansluitingen op de stereoset en mediabox. Als alle aansluitingen aanwezig zijn, is dit een kwestie van voorkeur. Voor de beste kwaliteit geluid kun je het beste kiezen voor een optische of HDMI kabel. 

De mediabox moet aangesloten zijn met een COAX kabel. Dit is als het goed is al gedaan. Als dit al gedaan is, hoef je de mediabox alleen aan te sluiten op de stereoset. Nadat dit aangesloten is, kun je het geluid van de mediabox direct horen op de stereoset. Via de verschillende radiozenders die de Ziggo mediabox te bieden heeft, kun je radio luisteren op je stereoset. 

Radio luisteren met je tv en een Ziggo mediabox

Een Ziggo mediabox kan ook gemakkelijk aangesloten worden op je tv. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Zo is het net als bij een stereoset mogelijk om deze aan te sluiten met een optische, een tulp of een HDMI kabel. 

Om radio te kunnen luisteren, moet de Ziggo mediabox aangesloten worden met een COAX kabel. De COAX kabel wordt aangesloten op de modem. Deze kabel zorgt ervoor dat het direct mogelijk is om (radio)zenders te ontvangen op de mediabox. Een COAX kabel is de snelste manier om dit te doen. 

Het luisteren van de radio

Als je vervolgens radio wilt luisteren, is het belangrijk om als eerste de mediabox en de tv en/of stereoset aan te zetten. Vervolgens is het mogelijk om via de app de mediabox te bedienen. Met een Ziggo mediabox is dit altijd mogelijk. Met een andere mediabox moet dit soms met een afstandsbediening gedaan worden. 

Om dit met een afstandsbediening te doen, is het belangrijk om op de HOME of MENU knop van de afstandsbediening te klikken. Hier zie je TV & Replay. Hier kun je je meest bekeken zenders zijn. Als je vervolgens een aantal keer op het pijltje omlaag klikt, kun je radio selecteren. Hierdoor krijg je een overzicht van alle radiozenders. Vervolgens kun je het logo van de radiozender selecteren en radio luisteren. 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.