Audio & beeld
//Mediaspeler op tv aansluiten
Android TV

Mediaspeler op tv aansluiten

Het ouderwetse televisie kijken is niet meer van deze tijd. Nu snel een mediaspeler op tv aansluiten want, tegenwoordig kijkt men het liefst televisie met behulp van bijvoorbeeld een kastje ‘mediaspeler’. Hierdoor is het mogelijk om altijd in de hoogste kwaliteit van je lievelingsfilms en lievelingsseries te genieten. Met behulp van een mediaspeler ben je ontzettend flexibel. Je kunt namelijk zélf bepalen wanneer je naar een gewenste film of serie gaat kijken. Het is daarnaast ook niet meer noodzakelijk om thuis te blijven voor een bepaald programma. Download bijvoorbeeld de Apps als: NPO, Netflix, NOS, RTLXL, Videoland, en zo verder. Het mediaspeler op tv aansluiten is niet lastig. Het is van belang dat je de stappen op de juiste manier doorvoert. Bij het aansluiten van een mediaspeler op je televisie heb je sowieso een HDMI kabel nodig. Hedendaags zijn er ongelooflijk veel kabels te verkrijgen, maar een HDMI kabel is hier de meest gebruikte. Dit heeft te maken met het feit dat een HDMI kabel beeld en geluid over kan brengen. Met een HDMI kabel is het dus mogelijk om de beelden van de mediaspeler naar de televisie te streamen. Soorten HDMI:

-High Speed met Ethernet (4K HDR)
-High Speed zonder Ethernet (4K HDR)
-Standard Speed met Ethernet (1080P)
-Standard Speed zonder Ethernet (1080P)

Type aansluiting:

  • HDMI 2.0 a/b
  • HDMI 1.4 (is een oudere aansluiting en heeft meer moeite met 4K)

* eigenlijk werken alle HDMI kabels tegenwoordig gewoon prima, maak het dus niet te moeilijk. Zorg eerder dat je de juiste lengte neemt:) wil je er meer over weten? Lees hier op: https://www.ruconnected.nl/hdmi-versies/

Beeldkwaliteit

Bij het streamen van de beelden van je mediaspeler naar je televisie ben je wel van enkele factoren afhankelijk. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat je een goede/snelle internetverbinding nodig hebt, zodat de beelden op de juiste manier getoond worden. Er is namelijk niks zo vervelend als het kijken naar een onscherp en/of haperend beeld. Ik zeg vaak minimaal 20 m/bits per sec.

Maar, de beeldkwaliteit is niet het enige. Je moet ook rekening houden met de mogelijkheden van de mediaspeler. Is het met de desbetreffende mediaspeler bijvoorbeeld mogelijk om in 4K af te spelen? Daarnaast is het belangrijk om te letten op de mogelijkheid om gebruik te maken van OLED of OLEQ. We hebben het hierbij over bepaalde eigenschappen en beeldkwaliteiten van bijvoorbeeld filmpjes of afbeeldingen.
Kortom; bij het uitzoeken van een mediaspeler heb je meerdere mogelijkheden. Kijk met name of de mediaspeler in 4K af kan spelen. Kijk tevens of de mediaspeler compatibel is met OLED en/of OLEQ.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.