//Go Pro: Nvidia Shield TV Pro
De nieuwe Nvidia Shield TV Pro

De nieuwe Nvidia Shield TV Pro review

De wereld van televisie kijken is compleet veranderd. Het is niet meer noodzakelijk om op een bepaald tijdstip achter de televisie te kruipen om je lievelingsprogramma te bekijken. Nee, je kunt op verschillende manieren je lievelingsprogramma streamen en/of op elk gewenst moment (terug)kijken. Dit is te danken aan de opkomst van bijvoorbeeld de mediaspelers. Het is één van de veelbelovende mediaspelers.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de werking, de voordelen en de nadelen van deze mediaspeler. Wat kan je zoal doen met deze mediaspeler? Wat zijn de voordelen die deze mediaspeler met zich mee brengt? En wat is de aanschafprijs van deze mediaspeler? Op dergelijke vragen vind je in deze review het antwoord!

Wat is de Nvidia Shield Tv Pro?

De Nvidia Shield Tv Pro is een zogeheten mediaspeler waarmee je meerdere apps kunt installeren. Zo kan je via deze mediaspeler gebruik maken van onder meer Amazon Prime, Disney+ en Netflix. Ook is het mogelijk om met deze mediaspeler te gamen; spellen die op bijvoorbeeld je pc staan, kan je streamen op de tv. Met alle dank aan de Nvidia Shield Tv Pro.

Met de mediaspeler kan je gebruik maken van meerdere streaming diensten. De hierboven genoemde varianten, plus Kodi, NPO Uitzending gemist, Plex, Spotify, TADAAM, Videoland en YouTube.

De voordelen van de nieuwe Nvidia Shield Tv Pro

Wat zijn nou zwaarwegende redenen om voor deze mediaspeler te gaan? Allereerst is het bijzonder handig dat je zowel kunt gamen als video’s/series kunt streamen. Je bent dus eigenlijk multifunctioneel met dit apparaat en vangt twee vliegen in één klap.

Daarbij is het mogelijk om al het beeld in HDR kwaliteit te streamen. Dat is te danken aan de krachtige processor. Deze processor is in staat om het beeld met een perfecte kwaliteit te projecteren op de televisie. Je kunt dus in de hoogste kwaliteit van je favoriete films en series genieten.

Ook is het bijzonder prettig dat je meerdere apps kunt installeren. De volledige lijst met streamingdiensten heb je reeds hierboven kunnen vinden. Dankzij dit uitgebreide aanbod kan je werkelijk waar alles kijken.

De afstandsbediening heeft ook nog een innovatieve feature. Het is namelijk mogelijk om deze mediaspeler met je stem te bedienen. Dat is te danken aan de ingebouwde microfoon in de afstandsbediening. Je kunt dus hardop zeggen wat de mediaspeler af moet spelen.

Bij deze mediaspeler is het ook nog mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden. Zodoende kan je nóg meer en beter genieten van de Nvidia Shield Tv Pro. Je kunt deze opslagcapaciteit met een harde schijf of met een externe ssd schijf uitbreiden. Breid de mediaspeler zo ver uit als dat je zelf maar wilt. Je hebt volledige vrijheid en flexibiliteit. Die twee termen vatten alle voordelen van de Nvidia Shield Tv Pro perfect samen!

Tot slot willen we nog even het design van de mediaspeler aanstippen. In de meeste huishoudens zie je een mediaspeler staan. De mediaspeler is bijvoorbeeld naast/onder de televisie neergezet. Als je daar toe besluit bij deze mediaspeler, maak je eigenlijk een verstandige keuze. De Nvidia Shield Tv Pro ziet er namelijk gaaf en futuristisch uit. Het is dan ook geen probleem om de mediaspeler open en bloot in je huis neer te zetten.

De nadelen van de Nvidia Shield Tv Pro

Je hebt hierboven meerdere voordelen van deze mediaspeler kunnen vinden. In deze onafhankelijke review benoemen we echter ook graag de nadelen. Want, ja ook bij de pro hebben we enkele nadelen weten te ontdekken.

Bij de voordelen benoemden we onder andere dat het mogelijk is om games te streamen. Dit betekent dat de games op je computer staan, maar door mediaspeler kan je de game op je televisie streamen. Zodoende kan je genieten van een groot scherm. Feit is dat je voor deze functie wel een zogeheten bluetooth controller nodig hebt. Deze controller wordt niet meegeleverd bij aanschaf van de Shield Tv Pro. Wil je graag games streamen? Dan moet je dus een geschikte bluetooth controller aanschaffen. Let er wel op dat de controller geschikt is; dit verschilt weer van type tot type.

Daarnaast is het ook zo dat je te allen tijde een stabiele en snelle Wifi verbinding nodig hebt. Als je de games wilt streamen vanaf je computer naar de televisie, gaat dit allemaal over de Wifi verbinding. Je moet dus simpelweg een snelle en stabiele Wifi verbinding hebben. Is dat niet het geval? Dan gaat je game haperen of is het beeld alles behalve scherp.

Wat is de prijs van de Nvidia Shield Tv Pro?

Heb je mogelijke interesse in de Nvidia Shield Tv Pro? Dat kunnen we ons goed voorstellen. De voordelen winnen het namelijk veruit van de nadelen. Maar, je wilt dan ongetwijfeld ook weten welk bedrag je neer moet tellen voor deze mediaspeler. Als je de mediaspeler bij Coolblue aanschaft, betaal je een bedrag van € 239,00. De mediaspeler is in dat geval in het zwart met groen uitgevoerd. Je krijgt bij aanschaf standaard een handleiding, een stroomadapter en een afstandsbediening meegeleverd.

De conclusie: is de Nvidia Shield Tv Pro de moeite waard?

Kunnen wij de aanschaf van de Nvidia Shield Tv Pro aanraden? Is de aanschaf van deze mediaspeler de moeite waard? Ja, dat is zeker het geval. Je kunt met deze mediaspeler zowel naar je favoriete films/series kijken als je games streamen. Dit gebeurt allemaal in de hoogste kwaliteit. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je bovendien de mediaspeler met je stem bedienen; ook dat is een gave én nuttige feature.

Daarnaast zijn we ook te spreken over het design, de kwaliteit en de uitbreidingsmogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om de opslagcapaciteit van deze mediaspeler uit te breiden. Al met al kunnen we niks anders dan de aanschaf van de Nvidia Shield Tv Pro aan te raden. Je doet simpelweg een goede aankoop waar je jarenlang ontzettend veel plezier aan gaat beleven!

Over Nvidia Shield TV Pro:

Met de Nvidia Shield TV Pro maak je van iedere tv een mediacenter en gameconsole in één. Deze slimme mediaspeler heeft Android 9 ingebouwd, waardoor je verschillende apps installeert. Zo stream je via Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Dankzij de krachtige ingebouwde processor kijk je favoriete series in Ultra HD 4K met HDR. Wil je de opslag uitbreiden? Koppel dan een usb stick of externe SSD schijf via een van de usb-aansluitingen. Wil je na het filmijken liever even gamen? Dat kan ook met de Shield TV Pro. Dankzij Nvidia GameStream speel je bijvoorbeeld spellen die op jouw pc met Nividia GeForce videokaart staan op je tv. Met GeForce NOW speel je populaire spellen in Full HD op je televisie.

NVIDIA SHIELD TV PRO

219,00

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.