//Wat is Kodi?

Wat is Kodi?

Wat is Kodi? Kodi is een gratis software die het mogelijk maakt om muziek- en videobestanden mee af te spelen. Je kan deze bestanden overigens niet alleen maar afspelen. Daarnaast kan je ze ook eenvoudig beheren. Het bedienen van de interface van deze applicatie is mogelijk met een afstandsbediening. Kenmerkend voor deze applicatie is dat er verschillende uitbreidingen aan kunnen gebeuren. Is de naam Kodi bij jou nog niet bekend? Dan bestaat de kans overigens dat de naam XBMC je wel iets zegt. Onder deze naam ging de software in het verleden immers door het leven. Deze naam heeft ze te danken aan het feit dat ze in eerste instantie was ontwikkeld voor de Xbox gameconsole. Tegenwoordig kan Kodi op allerlei apparaten geïnstalleerd worden, waarbij Mediaboxen de meest gebruikte zijn.

Welke mogelijkheden biedt Kodi precies? 

Kodi is dus gebaseerd op het oude Xbox Media Center. In het verleden was deze onder meer terug te vinden op de oude Xbox spelconsole. In principe is Kodi echter een knap stukje software die op verschillende vlakken naar wens kan worden aangepast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een add-on mee te installeren waarmee je naar je favoriete Youtuber kan kijken. Ben jij helemaal gek van Spotify? Dan kan je ook een Spotify add-on installeren. Het merendeel van de mensen gebruiken Kodi hoofdzakelijk om muziek te luisteren en films te bekijken. Je kan er echter ook foto’s mee bekijken. 

Kodi eenvoudig installeren 

De installatie van Kodi verloopt ongelofelijk eenvoudig. Je kan de software dan ook installeren op bijvoorbeeld een mediabox die je vervolgens door middel van HDMI aansluit op je televisie. Zodra je dit hebt gedaan kan je naar wens verschillende add-ons gaan installeren. Er zijn verspreid op het internet verschillende lijsten terug te vinden die je een goed beeld geven van de verschillende add-ons die er allemaal bestaan voor Kodi. Het grote aanbod met add-ons zorgt er in ieder geval voor dat het als het ware mogelijk is om deze mediaspeler software geheel op basis van jouw wensen in te richten of uit te breiden.

Is Kodi legaal of niet?

Een vaak gehoorde vraag heeft te maken met het feit of Kodi wel echt legaal is of niet. Kodi zelf is legaal. Er wordt met Kodi helemaal niets gedownload. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van streams die volledig openbaar zijn. Je hoeft dus niet te vrezen dat je door het gebruik van Kodi in de problemen kan komen. Wel dien je er bij stil te blijven staan dat het risico bestaat dat een bepaalde add-on op een zeker ogenblik niet meer zal werken. Ook dat valt evenwel eenvoudig op te lossen. Het enige wat je dan immers moet doen is gewoon een ander exemplaar downloaden. Kom je er toch even niet helemaal uit? Dan zijn er meer dan voldoende handleidingen terug te vinden die je aangeven hoe je precies te werk kan gaan.

Hoeveel kost Kodi gebruiken? 

Heel veel verschillende zaken in het leven kosten tegenwoordig geld. Sterker nog, eigenlijk geldt dat voor nagenoeg alles. Daar vormt Kodi een prettige uitzondering op. Deze virtuele mediaspeler is namelijk open-source software. Dit betekent verschillende zaken, namelijk: 

  • Aan de ontwikkeling wordt bijgedragen door heel veel verschillende mensen; 
  • Het is mogelijk om de software volledig gratis te gebruiken; 
  • Bij problemen kan je eigenlijk meteen rekenen op een efficiënte oplossing;

Bovenstaande maakt duidelijk dat er aan Kodi geen kosten verbonden zijn. Toch betekent dit niet dat je ze volledig gratis kan gebruiken. Veel mensen kopen bijvoorbeeld voor het draaien van Kodi een speciale mini-pc aan. Het spreekt voor zich dat dit toestel wel degelijk geld kost. Eventueel kan je er wel ook voor kiezen om de software op je mobiel toestel te draaien. Voorwaarde is wel dat deze voldoende snel is en over voldoende schijfruimte beschikt.

Ervaar zelf de unieke voordelen van Kodi! 

Ben jij ook op zoek naar goede mediabox software? Wil je bovendien ook graag helemaal gratis gebruik kunnen maken van deze software? Dan is Kodi absoluut iets voor jou! Deze bijzonder geavanceerde software is een waar genot om gebruik van te maken. Dit niet in het minst omdat ze je zo ongelofelijk veel mogelijkheden biedt. Het feit dat Kodi volledig open-source en dus gratis is, is uiteraard eveneens een niet onbelangrijke troef. 

Door gebruik te maken van Kodi zorg je er in ieder geval voor dat je jouw volledige muziek-, foto- en videobibliotheek op een zeer eenvoudige manier kan beheren. Bovendien krijg je ook toegang tot een groot aanbod met publieke streams die je meteen kan bekijken. Lijkt dit alles jou ook wel interessant? Wacht dan niet langer en probeer Kodi volledig gratis zelf uit!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.