/, NEW/Amazon Fire Stick

Amazon Fire Stick

Het in huis halen van deze Amazon Fire Stick betekent dat je in één klap kan genieten van meerdere interessante voordelen. Niet alleen krijg je op deze manier de beschikking over een geweldige mediaspeler, daarnaast haal je ook nog eens een persoonlijke, spraakgestuurde assistent in huis. Vraag Alexa bijvoorbeeld gerust wat je wil zien of horen en zij regelt het meteen voor je. Gebruikers van deze Amazon Fire Stick zullen verder kunnen vaststellen dat ze over de mogelijkheid beschikken om deze te koppelen met onder meer Fibaro en Hue en nog heel wat andere slimme apparaten. Door gebruik te maken van dit handige toestelletje dat niet veel groter is dan een USB-stick breng je jouw huisautomatisering dus naar een nog hoger niveau! 

De specificaties van de Amazon Fire Stick

De Amazon Fire Stick beschikt over een geheugen van 8 GB. Daarnaast is ze eveneens voorzien van 1 GB aan werkgeheugen. Verder is dit toestel uitgerust met een quad-core-processor en heeft ze 802.11ac-wifi aan boord. Deze laatste weet niet alleen snel, maar ook ononderbroken streamen te realiseren. In de basis behoren deze specificaties op moment van schrijven tot de beste die er op de markt zijn terug te vinden voor een dergelijk systeem.

Krachtige streaming-mediastick 

Door het in huis halen van de Amazon Fire Stick kies je voor één van de meest krachtige streaming-mediasticks die op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden. Deze streaming-mediastick beschikt niet alleen over de snelste WiFi, daarnaast ben je ook verzekerd van de meest nauwkeurige spraakgestuurde zoekfunctie. Let wel, op moment van schrijven is deze niet beschikbaar in het Nederlands. De talen die op moment van schrijven worden ondersteund zijn de volgende: 

  • Engels; 
  • Frans; 
  • Duits; 
  • Spaans; 
  • Italiaans; 

Beheers je de Engelse taal en wil je toch graag gebruik kunnen maken van de spraakbesturing die wordt aangeboden door de Amazon Fire Stick? Dan is dat uiteraard perfect mogelijk. Door simpelweg een commando te geven zoals bijvoorbeeld “Launch Netflix” of “Play Game of Thrones” zal Alexa meteen reageren en de gevraagde taak voor je uitvoeren. Het spreekt voor zich dat dit ook niet de enige mogelijkheid is waarover je beschikt. Zo kan je ook muziek afspelen, is het mogelijk om restaurants te zoeken in de buurt en ga zo maar door. 

Ondersteuning voor Amazon Prime Video

Voor Amazon Prime-leden geldt dat zij beschikken over onbeperkte toegang tot Prime Video. Daarmee krijgt de gebruiker toegang tot zomaar even duizenden films en tv-series. Hier zijn geen bijkomende kosten aan verbonden. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat deze ondersteuning voor Amazon Prime Video op moment van schrijven niet geldt voor Nederland en België. In landen waar deze ondersteuning wel beschikbaar is beschikken gebruikers over de mogelijkheid om maar liefst 40 premium-zenders toe te voegen. Het gaat hierbij niet alleen om MGM, maar ook om Geo. Voor deze zenders zijn individuele abonnementen verkrijgbaar. Dit zorgt er voor dat je uitsluitend betaalt voor zenders waar je ook daadwerkelijk naar gaat kijken. 

Handig voor onderweg 

Gebruikmaken van de Amazon Fire Stick zorgt er in principe voor dat je overal en altijd kan genieten van je favoriete films en series. Je neemt ze dan ook bijvoorbeeld zeer eenvoudig mee op vakantie. Het enige wat je moet doen is de stick in één van de HDMI-poorten van de televisie steken en verbinding maken met het internet. Meteen krijg je dan toegang tot al je favoriete media. Zo hoef je, je ook tijdens minder mooie dagen op vakantie geen moment meer te vervelen!

Ondersteuning voor Kodi 

Wil je de functies van de Amazon Fire Stick ten volle kunnen benutten? In dat geval is het de moeite waard om Kodi te installeren. De installatie van Kodi heeft even een beetje voeten in de aarde (ze is dus niet standaard geïnstalleerd), maar er zijn uitstekende handleidingen op het internet terug te vinden waar je gebruik van kan maken. Op deze manier krijg je pas echt de beschikking over een fantastische alleskunner. 

Fantastische mediaspeler met helaas momenteel nog beperkte mogelijkheden 

De Amazon Fire Stick is een uitstekende mediaspeler die je als gebruiker voorziet van ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden. Dit gezegd hebbende is het jammer dat er in België en Nederland op moment van schrijven nog geen ondersteuning wordt geboden voor alle beschikbare functionaliteiten. Het ontbreken van de Amazon Prime Video ondersteuning voor Nederland en België is dan ook voor gebruikers op dit ogenblik wellicht het belangrijkste gemis. Verder is het zo dat er momenteel ook nog geen ondersteuning bestaat voor de Nederlandse taal. Wel is het mogelijk om je thuislocatie aan te passen naar een adres in Nederland of België. Dit betekent dat je dus wel allerhande relevante informatie uit de buurt kan ontdekken zoals bijvoorbeeld het weer, de route naar het werk, etc. Mocht Amazon er uiteindelijk voor kiezen om echt een volledige ondersteuning voor alle functionaliteiten aan te bieden in Nederland en België is dit één van de meest complete en interessante mediaspelers die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Amazon Fire Stick

39,99

Over de Amazon Fire Stick

De Fire TV Stick Basic Edition – internationale versie zorgt voor eenvoudige toegang tot Prime Video, Netflix, YouTube, NLZIET, Disney+ en meer. Abonnementen zijn mogelijk vereist.
Wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je eenvoudig kunt bekijken en spelen wat je maar wilt.
Amazon Prime Video-leden profiteren van onbeperkte toegang tot Prime Video. De beschikbare Prime Video-content verschilt per land en is exclusief aankopen of gehuurde content.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.