//Mediabox jailbreak? Nee, niet verstandig en praktisch onmogelijk
mediabox jailbreak

Mediabox jailbreak

Een mediabox jailbreak of jailbreak wat is het? Een van de voordelen van de Ziggo Mediabox is dat je altijd en overal naar televisie kunt kijken. Dat wordt onder meer verkregen door de zogeheten Ziggo GO app. Met deze app is het mogelijk om via je telefoon en/of tablet overal naar je favoriete programma’s te kijken. Ook is het mogelijk om via je computer/laptop in te loggen op de website van Ziggo GO, waardoor je óók via je computer of laptop naar je favoriete programma’s kunt kijken.

In sommige situaties is het niet altijd mogelijk om gebruik te maken van de Ziggo GO app. Dat is bijvoorbeeld het geval als jouw laptop of tablet voorzien is van een jailbreak. In dit artikel lees je meer informatie over de combinatie tussen een Mediabox en een jailbreak. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de Mediabox zelf te jailbreaken? Of kan je zelf geen enkele aanpassingen aan de Mediabox verrichten?

Wat is een jailbreak precies?

Laten we eerst aftrappen met de bovenstaande vraag. Een jailbreak is een inbraak op de beveiliging van bijvoorbeeld je smartphone en tablet, waardoor je ook software buiten de officiële app store kunt downloaden. Je krijgt hierdoor toegang tot meerdere programma’s en applicaties, waardoor je jouw telefoon of tablet ook op een andere manier kunt gebruiken.

Door een apparaat te jailbreaken, maak je het apparaat dus eigenlijk veelzijdiger. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het jailbreaken van een apparaat niet altijd legaal is. Het jailbreaken van een telefoon of tablet zelf is niet strafbaar, maar het is wel strafbaar als je betaalde apps uit de officiële app store gratis gaat downloaden. Dat is namelijk mogelijk als je een laptop of een tablet van een jailbreak hebt voorzien.

Op het moment dat je een laptop of een tablet van een jailbreak hebt voorzien, is het níet meer mogelijk om gebruik te maken van de Ziggo GO app. Enkele slimme techneuten en ICT’ers hebben in deze app een bepaalde beveiliging ingebouwd, waardoor je de app alleen met een niet-gejailbreakte telefoon of tablet kunt gebruiken. Op het moment dat je naar een programma, serie of film wilt kijken, krijg je namelijk de volgende foutmelding te zien: Sorry, dit programma kan niet afgespeeld worden.

Kan de Mediabox zelf gejailbreakt worden?

Her en der op het internet zijn vragen te vinden omtrent een Mediabox jailbreak. Sommige eigenaren van een Ziggo Mediabox vragen zich af of het mogelijk is om de Mediabox te jailbreaken. Door de Mediabox te jailbreaken, zou het wellicht mogelijk moeten zijn om gratis naar televisie, series of films te kijken. Werkt dat zo? Nee, volgens Ziggo is het níet mogelijk om aanpassingen aan de software van de Mediabox te verrichten. Op het moment dat je dit wel gaat proberen, maak je jouw Mediabox eigenlijk ‘onklaar’. Een Mediabox jailbreak brengt absoluut geen voordelen met zich mee, maar zorgt er alleen maar voor dat het apparaat mogelijk niet meer gaat functioneren. Niet proberen dus!

Besluit

Wil je op de juiste manier gebruik kunnen maken van je Mediabox van Ziggo? Dan is het dus aan te raden om géén aanpassingen aan de Mediabox te verrichten en om je tablet of telefoon niet te jailbreaken. Op het moment dat jouw tablet of telefoon van een jailbreak voorzien is, krijg je in de Ziggo GO app bijvoorbeeld de melding ‘Sorry, deze video kan niet worden afgespeeld’. Door de jailbreak vervolgens weer van je telefoon of tablet te verwijderen, kan je wél weer gebruik maken van de Ziggo GO app. Met deze maatregelen probeert Ziggo simpelweg om fraude te voorkomen. De maatregelen die het bedrijf genomen heeft, zijn in ieder geval uiterst effectief.

Jailbreaken en omzeilen
Dit betekent helaas met alle apps weer een andere truc om ze aan de praat te krijgen. Het is mogelijk met verschillende bypass tweaks en patches, iets wat vaak erg tijdrovend. Daarna heb je de kans dat een app geupdate wordt en daarna niet meer werkt, waardoor je moet wachten tot iemand de bypass patch update.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.