//Ziggo ondersteunt vanaf nu IPv6

Ziggo ondersteunt vanaf nu IPv6

Ziggo klanten die het modems in de zogenaamde “bridgemodus” zetten, kunnen per direct gebruik maken van IPv6. Wat is IPv6?

Wat is IPv6?

Iedereen op internet maakt gebruik van het Internet Protocol (IP). Van oudsher maakten we gebruik van Internet Protocol 4, afgekort IPv4. Bij de ontwikkeling van IPv4 heeft men nooit voorzien dat er zo veel apparaten aangesloten zouden worden op het internet in de toekomst. IPv4 kan namelijk maximaal 4,3 miljard verschillende apparaten aan. Als je je bedenkt dat iedereen op de planeet een mobiele telefoon wilt hebben, dan hebben we al onvoldoende adressen. Dit staat nog helemaal los van de computers, servers, modems en alle andere apparaten die je nog kunt bedenken. Ieder apparaat dat op het internet wordt aangesloten heeft namelijk een eigen uniek adres nodig. Dus werd ruim twintig jaar geleden al duidelijk dat het concept van IPv4 niet groot genoeg is om de toekomstige groei in adressen mogelijk te maken.

In de jaren 90 is daarom The Internet Engineering Task Force opgericht, met als doel een nieuwe IP versie te ontwikkelen (IPv6). Hiermee kunnen duizenden keer meer apparaten een eigen IP adres kunnen hebben dan met de oude IPv4.

Biedt je huidige aanbieder geen mogelijkheid tot IPv6? Wellicht is het nu een goed moment om over te stappen naar Ziggo.

 

Waarom wil je het?

Heel simpel, het IP adres blijft gekoppeld aan jouw modem.

Heb je het wel eens meegemaakt dat je IPTV box lekker meer werkte nadat het internet er een tijdje uitlag? Of dat je niet meer kon inloggen op bepaalde sites zonder weer helemaal opnieuw met de 2-factor authentication aan de gang te moeten? Waarschijnlijk heb je dan een nieuwe IP adres gekregen op je router. Dit gebeurt helaas te vaak en is met IPv6 eindelijk verleden tijd!

 

IPv6 instellen op de Ziggo router

Om jouw Ziggo modem gebruik te laten maken van deze nieuwe feature moet je 3 stappen ondernemen:

  1. Controleer in het beheerpaneel van je router of IPv6 geactiveerd is.
  2. Wanneer IPv6 uitgeschakeld is, moet deze ingeschakeld worden, anders blijft het bij een klassiek IP adres.
  3. Controleer de firewallinstellingen van je router.
  4. Tot slot moet je, als je router daar om vraagt Prefix Delegation aanzetten om een IPv6-adressen te krijgen. Wanneer je gevraagd wordt in deze stap om de “PD Size” in te vullen, vul je /56 in. Bij het type IPv6-internetconnectie moet je voor automatisch of DHCPv6 kiezen.

Het lijken complexe stappen, maar als je eenmaal bezig bent is het een fluitje van een cent. Kom je er niet uit? Stuur een reactie hieronder.

Wil je ook gebruik maken van IPv6 maar zit je bij een andere provider? Ziggo is de een van de eerste die dit in Nederland aanbiedt. Op dit moment hebben ze goede deals qua internet, overstappen kan altijd via:

<a href=”https://www.awin1.com/cread.php?s=2866582&v=8275&q=328782&r=771077″>
<img src=”https://www.awin1.com/cshow.php?s=2866582&v=8275&q=328782&r=771077″ border=”0″>
</a>

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.