//Nieuwe prijzen voor diverse Ziggo abonnementen

Nieuwe prijzen voor diverse Ziggo abonnementen

Vanaf 1 juli worden de prijzen voor internetabonnementen van Ziggo hoger. Dit geldt voor alle abonnementen en de telefoontarieven. Ziggo zegt dat dit komt door inflatie en gemiddeld zullen de prijzen met 8,5 procent stijgen. Vorig jaar verhoogde Ziggo ook al de prijzen op 1 juli.

Het duurste abonnement van Ziggo, Internet Giga, krijgt de minste prijsverhoging. Dit abonnement kost nu €62 per maand en zal vanaf 1 juli €63 per maand kosten. Dit abonnement krijgt vanaf mei wel een hogere uploadsnelheid. De andere abonnementen zonder televisie krijgen een hogere prijsverhoging, waarbij het Internet Complete-abonnement de grootste stijging krijgt. De klanten met dit abonnement moeten €5 per maand meer betalen. Het Internet Basic-abonnement kost nu €40 per maand, maar het is niet helemaal duidelijk of de prijs ook stijgt. Maar waarschijnlijk zal dit rond €43,50 per maand zijn vanwege de gemiddelde inflatiecorrectie die Ziggo noemt.

De prijzen voor Ziggo’s internetabonnementen met televisie inbegrepen stijgen nog meer. Het duurste abonnement, Alles-in-1 Complete, krijgt de grootste maandelijkse prijsstijging. Klanten moeten vanaf 1 juli €6,75 meer betalen voor dit abonnement. Het Internet & TV Complete-abonnement stijgt met €6,50. Het goedkoopste abonnement, Internet & TV Start, wordt ook veel duurder. Klanten betalen hier momenteel €55,50 per maand, maar dit wordt vanaf 1 juli €60,50.

Ziggo zegt dat de hogere prijzen te maken hebben met gestegen kosten. Het bedrijf wijst op het gebruik van veel energie voor het netwerk en de datacenters. Ook zijn de kosten voor het materiaal voor het leveren van diensten en onderhoud sinds 2022 gestegen. Ziggo zegt dat de prijzen gemiddeld met 8,5 procent stijgen, wat lager is dan de gemiddelde inflatie van 10 procent die is gemeten door het CBS. Klanten krijgen tussen 8 en 31 maart een brief of e-mail met informatie over de hogere prijzen die vanaf de zomer gelden.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.