Audio & beeld
/Kabels mediaspeler kopen? Wat is belangrijk.

Wanneer u een mediaspeler aanschaft dan krijgt u vaak een eenvoudige kabels, ‘kabels mediaspeler’ dit is vaak een composietkabel voor audio en video. Voor kleine televisies waar een hoge beeldkwaliteit geen must is deze kabel geschikt. Wilt u uw films op een groot scherm, in Full HD of in 4K bekijken dan dient u daarvoor een HDMI-kabel voor een perfecte digitale weergave voor al uw films aan te schaffen.

Kabels mediaspeler

Optimaal geluid en van haarscherp beeld willen genieten? U dient op uw mediaspeler na te gaan of er een optische aansluiting op uw installatie aanwezig is zodat u uw mediaspeler dan op uw geluidsinstallatie kunt gaan aansluiten. U geniet namelijk van hoogwaardig digitaal filmgeluid via uw eigen speakers wanneer u een optische kabel tussen de apparatuur plaatst. Op zoek naar de beste mediaspeler? Lees hier.

HDMI-kabel

Om uw randapparatuur, zoals een mediaspeler, spelcomputer of Blu-ray speler aan te sluiten op uw televisie heeft u een HDMI-kabel nodig. Deze wordt niet altijd meegeleverd en moet u dan zelf nog kopen.

Wat is HDMI?

Via HDMI (High Definition Multimedia Interface) verstuurt u met 1 kabel digitale audio- en videobestanden. HDMI ondersteunt:

HDMI is de meest gangbare aansluiting tussen HD-randapparatuur en uw HD-tv. Ook veel laptops hebben een HDMI-aansluiting. Tegenwoordig wordt ook SD-apparatuur (zoals een dvd-speler of dvd-recorder) uitgerust met een HDMI-aansluiting. In dit geval worden de SD-beelden ‘opgeschaald’ naar HD-beelden. In de praktijk levert dit een betere beeldkwaliteit, maar het haalt het niet bij ‘echt’ HD.

Omdat HDMI werkt met een digitaal signaal, levert het een betere beeldkwaliteit dan standaarden die werken met een analoog signaal. Er is namelijk geen vertaling nodig van analoog naar digitaal. Wat gunstig is voor de moderne, digitale televisies.

Netwerkkabel

Om uw elektronische apparaten bekabeld aan te sluiten op een netwerk heeft u een netwerk kabel nodig ook wel een ethernet of patch kabel genoemd. U bent namelijk dan gegarandeerd van een stabiele en snelle netwerkverbinding wanneer u gebruik maakt van bekabeld internet. Uw bekabeld netwerk is dan ook veel beter beveiligd dan draadloos.

Om u een snelle en efficiënte gegevensoverdracht te garanderen is het daarom zeker handig om netwerkkabels aan te schaffen, zodat u deze desgewenst kunt gaan gebruiken.

Via Megekko kunt u voor elke toepassing de juiste kabel aanschaffen. Megekko garandeert u goede kwaliteit voor een goede prijs. Kabels mediaspeler kunt u hier ook aanschaffen.

Verschillen in netwerkkabels

In verschillende categorieën zijn de netwerkkabels onder te verdelen, die aangeduid worden met CAT. Op de kabellengte zit daarnaast per kabel een bepaalde beperking. In principe is de regel qua snelheid als volgt: hoe hoger het CAT-type, hoe hoger de maximaal te behalen snelheid van de netwerkkabel. De maximale lengte stijgt echter niet perse per CAT-type. Onderstaande tabel biedt u een duidelijk overzicht van de lengtes en de te behalen snelheden van de netwerkkabels:

Type Snelheid Lengte
CAT-5 10/100 Mbps Tot 50 meter
CAT-6 100/1000 Mbps Tot 50 meter
CAT-6A 100/1000 Mbps Tot 100 meter
CAT-7 10/100/1000 Mbps Tot 70 meter

 

Het is gelukkig niet altijd nodig om een dure kabel te gebruiken. Een goedkope kabel werkt prima, maar koop wel altijd een zo kort mogelijke kabel. Wanneer u bijvoorbeeld hoge snelheid dient te behalen met uw apparatuur dan dient u wel een cat-7 kabel aan te schaffen, zodat u ook de maximaal te behalen snelheid kunt gaan behalen.

Waarom een HDMI-kabel?

Het is nog niet zo eenvoudig om de juiste HDMI-kabel te kiezen. Het beste resultaat staat namelijk niet altijd garant van het kopen van de nieuwste of duurste kabel. Voor deze vraag om uw keuze te bepalen moeten we eigenlijk een stapje terug. Wat is HDMI nu precies?

Het grote verschil tussen een HDMI-kabel en (onder meer) een alternatief als de scartkabel is de wijziging van het type signaal dat de kabel verstuurt. De scartkabel verstuurt analoge signalen, terwijl de HDMI-kabel digitale signalen in bits verstuurt, louter digitale eentjes en nulletjes dus. Hierdoor zijn HDMI-kabels niet alleen minder storingsgevoelig dan analoge kabels. Ze kunnen door het veel betere ontwerp vooral ook veel grotere hoeveelheden data aan.

Kabels mediaspeler
Heeft u met de goedkope kabel, bijvoorbeeld blokken in beeld of hakkelend geluid, koop dan pas een duurdere kabel. Of vraag in de winkel of het mogelijk is om zo’n duurdere HDMI-kabel thuis uit te proberen. Zo kun je makkelijk achterhalen of de problemen met de kwaliteit van de kabel te maken hebben.

Standaard en High Speed

Het HDMI-label geeft aan wat de mogelijkheden van de kabel zijn. Met een ‘Standard’ kabel kijkt u HD tv (1080i); een ‘High-Speed’ kabel kan Ultra HD 4K aan. Een ‘Standaard Automotive’ kabel is speciaal geschikt voor gebruik in de auto, en een kabel met ‘Ethernet’ geeft ook internetverkeer door.

Zowel de goedkope HDMI-kabels als de luxe HDMI-kabels kunt u aanschaffen.

Met deze HDMI kabels toegang tot de laatste ontwikkelingen zoals:

  • Ethernet toegang;
  • Audio retour channel;
  • 4K x 2K Resolutie;

High speed ethernet HDMI-kabel
De beeld- en geluidskwaliteit die deze kabel tot stand brengt overtreft die van vele andere soortgelijke kabels in dezelfde prijscategorie en de prijscategorieën ver daarboven.

HDMI-kabel geschikt voor ultra HD of 3D
Heeft u thuis een 3D televisie of een TV die ultra high definition af kan spelen? Dan is het natuurlijk zonde om daar geen gebruik van te maken! Geniet van alle mogelijkheden die jouw apparatuur u biedt met deze zeer goede kabel. De sterke kabel is geschikt voor ultra high definition (2160p) en 3D beeld. De kabel ondersteunt schermresoluties vanaf SD480i en is dus ook prima geschikt voor oudere TV’s of televisies die niet over ultra HD of 3D beschikken.

Zo kunt u deze kabel gebruiken voor allerlei verschillende consoles zoals de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en Wii U. Het enige wat u hoeft te doen voor een scherp beeld en goed geluid, is de HDMI-kabel aan de ene kant in uw TV pluggen en aan de andere kant in uw favoriete game console steken.

Verzeker uwzelf van een perfecte beeld- en geluidsoverdracht een 4K high speed ethernet HDMI-kabel tegen een gunstige prijs.

 

HDMI-kabel online kopen

Kabels mediaspeler online kopen via Megekko. De ene HDMI-kabel is namelijk de andere niet zoals u hiervoor al heeft kunnen lezen. Welke HDMI-kabel heeft u nodig voor uw apparatuur? Het is belangrijk dat u hier goed over na denkt voordat u een kabel aanschaft.

Bij Megekko bestelt u vervolgens makkelijk en voordelig uw HDMI-kabel online, ongeacht welke specificatie u nodig heeft.