/Android TV: populairder dan ooit, TV met android!
Android TV

Android TV

De afgelopen jaren hebben Nederlandse bedrijven steeds meer en meer interesse in het interne platform Android TV. Er vindt op dit moment steeds meer verandering plaats en de Android TV  weet meer en meer zijn weg in Nederland te vinden. Nederlandse onlinediensten tonen steeds meer interesse. Steeds vaker wordt in connected tv-modellen ‘Smart TV’ het internet platform als besturingssysteem voor online content gebruikt. Android wordt ook toenemend door een aantal mediaspelers gebruikt.

Android TV geschikter dan Google TV
Android richt zich meer op de TV. Sony verwacht dan ook dat veel meer van de ontwikkeling van Android TV dan van Google TV. Het ging Google meer om Chrome en het zoeken en was meer gericht op de pc-ervaring van de gebruiker.

Met Android TV de huiskamer veroveren!
Google wenst dat met Android TV het grootste scherm van de huiskamer kan worden veroverd. Niet alleen op tablets en smartphones wil Google Android hebben draaien maar op veel meer apparaten.

Het besturingssysteem toont met relatief kleine wijzigingen een uitstekende toekomst heeft buiten de tablet en smartphone.

Een tv met internet is nu veel gebruikelijker en heeft veel meer toepassingen. Waardoor streaming nu veel normaler is geworden en tv-zenders en productiemaatschappijen er steeds meer voor open staan.

Uiterlijk

Android brengt het bekende interface naar je TV! Het oogt duidelijk en rustig en de menu’s zijn erg simpel te vinden. Meer is op een tv ook niet nodig. De meeste mensen zullen uiteindelijk een beperkt aantal apps op hun tv gaan gebruiken. Dus het is vooral belangrijk dat deze snel te vinden zijn en dat ze goed werken.

Prestaties
De prestaties in de menu’s zijn over het algemeen uitstekend. Het opstarten van apps en wisselen tussen verschillende applicaties gaat erg snel.

Stembesturing
Stembesturing is een belangrijk onderdeel, momenteel kan Android in beperkte mate overweg met Nederlandse stembesturing. Toch wordt met hoge prioriteit gewerkt om de ondersteuning van meerdere talen zo snel mogelijk te gaan uitbreiden. De zoekfunctie van op de Android is vrij slim, je kunt alleen naar films of apps zoeken maar ook naar dingen!

Besturing

De besturing geschiedt vaak via een generieke Xbox-achtige controller, ook is het mogelijk om Android TV met een smartphone- of tablet-app te besturen. Het verschil zit hem dan ook vooral in de snelheid, overzichtelijkheid en compleetheid van het systeem. Verder is het vooral handig dat in één keer allerlei verschillende apps kunnen worden doorzocht naar bijv. films, terwijl gebruikers van smart tv’s normaal los door allerlei verschillende applicaties moeten bladeren.

En niet alleen een verbetering van bestaande smart tv-systemen, maar het creëert ook een heel nieuwe infrastructuur om je tv van functies te blijven voorzien!

Onze top 3 toestellen met Android TV

Philips The One 50PUS7304/12 – 4K TV

Sony KD-55XF9005 – 4K TV

Sharp Aquos 50BL2 – 50inch 4K Ultra-HD